Élet-Stílus

Jobban szeret munkába járni, mint otthon lenni a gyerekekkel, mert az „sokkal könnyebb” – vallotta be egy őszinte anya

A megosztó véleményét TikTokon bevalló fiatal ausztrál nő szerint sokkal nehezebb főállású szülőként vigyázni a gyerekekre, mint bejárni egy irodába dolgozni.

Egy ausztrál anya ellentmondásos véleményének adott hangot a közösségi médiában, miszerint főállású szülőnek lenni nehezebb, mint dolgozni.

A melbourne-i Sarah Torresan mindkettőt megtapasztalhatta már, hiszen a gyermekei születése után visszament dolgozni, egy TikTokra feltöltött videójában pedig azt is bevallotta, hogy egy nehéz éjszaka után „minden alkalommal” inkább a munkát választaná, mint a gyerekekkel való foglalkozást.

A Daily Mail által bemutatott posztban az ausztrál nő így érvel a munkába járás mellett a főállású szülői léttel, vagy az otthoni munkavégzés közbeni gyerekneveléssel szemben:

Oké, úgy érzem, alkalmas vagyok arra, hogy beszéljek erről, mert nekem is vannak munkanapjaim, és a hétfőket otthon töltöm. Szóval szeretnék elmondani nektek valamit, amiről a dolgozó szülők valószínűleg nem akarják, hogy az otthon maradó szülők tudomást szerezzenek: munkába járni sokkal könnyebb, mint otthon maradni a gyerekekkel

– mondja felvezetésképp majd az érveit is felsorolja. Saját bevallása szerint azért szereti jobban a munkanapokat, mint a gyerekekkel töltött napokat, mert van ideje egyedül podcastokat hallgatni az ingázás alatt, élvezheti a forró kávét, beszélgethet felnőttekkel. Sőt, úgy érzi, hogy ha be kell mennie dolgozni, akkor izgatottan várja, hogy újra láthassa a gyerekeit, mire este hazaér.

Ezzel szemben, amikor egész nap a gyerekeivel van, akkor „attól a másodperctől kezdve, hogy reggel kinyitja a szemét, egészen addig, amíg este be nem csukja, a legőrültebb irracionális dolgok miatt kell tüzet oltania”. Bár azzal nincs baja, hogy ilyenkor akár több nap is eltelik úgy, hogy nem folytat le egy felnőtt beszélgetést sem, a folyamatos konfliktusok, az állandó jellegű tűzoltás, és az, hogy mindig mások igényeivel kell foglalkoznia, nagyon ki tudja meríteni.

@imperfectalignment If I had a choice between staying at home with the kids or working after a rough night ... I would choose a work day EVERY TIME #workingmum #defaultparent #parenting #mumlife #secret #tipsandtricks #fyp ♬ original sound - Sarz

Sarah Torresan február elején feltöltött videóját eddig 73 ezer alkalommal játszottak le, de a véleménye nagyon megosztotta a tiktokozó édesanyákat. Sokan kommentelték azt közülük, hogy inkább vigyáznak vagy vigyáznának egész nap a gyerekeikre, minthogy egy stresszes munkahelyre kelljen menniük dolgozni.

És sokan voltak olyanok is, akik osztották a véleményét. „A munka az én fizetett szünetem az anyaságból” – írta egyikük, egy másik, szakácsként dolgozó hozzászóló pedig így reagált: „Séf vagyok, szóval nagyjából azért kapok fizetést, amit otthon csinálok, de a babával való zsonglőrködés stressze nélkül. A munka olyan jó szünet.”

„Nem is tudnék jobban egyetérteni. Amikor a két gyerekem között visszamentem dolgozni, sokkal könnyebbek voltak a napjaim. Kimerítő egész nap otthon lenni a gyerekekkel” – vélekedett egy harmadik szülő.

Az ellentábor képviselői viszont az írták, hogy imádnak egész nap a gyerekeikre vigyázni. „Egyáltalán nem szeretnék inkább dolgozni járni. Nyolc éve vagyok főállású anya, és azt csinálok, amit csak akarok” – fogalmazott az egyikük. „Talán azért, mert az idősgondozásban dolgozom, de nekem könnyebb otthon maradni a gyerekeimmel, mint dolgozni” – írta egy másik, akinek a vita elindítója is igazat adott.

„Otthon maradó anya vagyok, és ez százszor könnyebb, mint dolgozni. Persze vannak kihívások, de nekem ez alapvetően egy nyaralás” – értékelte saját helyzetét az egyik otthonmaradásra voksoló szülő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik