Élet-Stílus

Önhatalmúlag levágta a beteg lábát az idősek otthonában dolgozó ápolónő

A wisconsini nővér előtte nem egyeztetett orvossal.

Február 16-án állt a bíróság elé az a korábbi ápolónő, akit azzal vádolnak, hogy levágta egy wisconsini idősek otthonában élő férfi lábát.

2022. június 4-én bejelentés érkezett a rendőrégre, hogy haláleset történt a Spring Valley településen található egészségügyi és rehabilitációs központban – írja a news channel 10. A holttestet boncolásra küldték, méghozzá a haláleset szokatlan körülményei miatt:

a páciens egyik lába a holttest mellett feküdt a földön.

A 62 éves férfi még 2022 márciusában került az idősek otthonába, miután otthonában elromlott a fűtés, ő pedig elesett, és mindkét lábán súlyos fagyási sérüléseket szenvedett.

2022. májusában az egyik ápoló, a 38 éves Mary K. Brown levágta a férfi egyik lábát. A nyomozás során kihallgatott nővérek azt mondták, hogy korábbi kollégájuk „együttérzésből” és „segítő szándékkal” távolította el a lábat, mivel szerinte a testrész elhalt és bűzleni kezdett.

Ennél is furább azonban, hogy miután eltávolította a lábat, Brown utasította kollégáit, hogy a testrészt tegyék fagyasztóba – több kihallgatott személy is azt állította, hogy az ápolónő a lábfejből preparátumot akart készíteni, „emlékeztető gyanánt, hogy ezért kell csizmát viselni”.

Az egyik nővér jelezte, hogy a maga részéről ezt rendkívül furcsának tartotta.

Brown az eset előtt nem egyeztetett orvosokkal az amputálásról, és egyébként sem tartozott a munkaköréhez mások testrészeinek levágása. Ugyanígy a beteg sem adott engedélyt neki a lába amputálásához.

A 62 éves férfi 2022. június 4-én meghalt. Mary K. Brown akár 98 év börtönbüntetésre is számíthat, emellett 210 000 dolláros pénzbírság befizetésére is kötelezhetik.

Az egykori ápolónő minden vádpontban ártatlannak vallotta magát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik