Élet-Stílus

Sir David Attenborough elárulta, mit rontott el legendás pályafutása során

Danny Martindale / WireImage / Getty Images
Danny Martindale / WireImage / Getty Images
A 96 éves természetfilmes egy dolgot nagyon bán, de legújabb sorozatával igyekszik pótolni ezt a hiányosságot.

A BBC élő legendája, Sir David Attenborough – akinek az arca és a hangja sokak fejében nőtt össze a természetfilmekkel – egy friss interjúban elárulta, mi az, amit nagyon máshogy csinálna a karrierjében, ha visszamehetne az időben.

A természet világát az 1950-es évek óta megörökítő filmes úgy érzi, nem forgatott eleget szülőföldje, Nagy-Britannia természeti kincseiről. A brit közszolgálati televízióban hamarosan bemutatásra kerülő új, Wild Isles című sorozatával ezt igyekszik majd pótolni, hiszen az epizódok a szigetország különleges élővilágát fogják bemutatni.

Ha van valami, amit megbántam – bár őszintén szólva nem sok ilyen dolog van –, az az, hogy annyi időt töltöttem tengerentúli természettudományi kutatásokkal

idézi a veterán természetfilmes Telegraphnak adott interjúját a Daily Mail. Attenborough ezután arról beszélt, hogy a brit tájak sokkal többet jelentenek számára, mint az egzotikus helyszínek.

A sorozatot népszerűsítendő a Bolygónk, a Föld és sok más nagyszerű sorozat alkotója azt is elárulta a Telegraphnak adott exkluzív interjújában, hogy a brit tájak bemutatására azért nem volt lehetősége, mert a karrierje elején „egy fickó megpróbálta Bristolt a természettudományok központjává tenni”, és ez a pontosabban meg nem nevezett féri nem hagyta neki, hogy hazai vizeken forgasson. Most viszont pótolni fogja ezt a hiényosságot.

„Tudta, hogy milyen szálakat kell megmozgatnia, és láttam, hogy a dolgok a végéhez közelednek. Végül találkoztunk, és megállapodtunk abban, hogy egyáltalán nem foglalkozom a brit természettudománnyal. Ehelyett Afrikába, Dél-Amerikába és így tovább utazok, és ők foglalkoznak a brit természettudománnyal. És ehhez egészen a közelmúltig ragaszkodtam” – fogalmazott a veterán természetfilmes.

De nemcsak ilyen kulisszatitkok kerültek szóba az interjúban, a BBC-nek immár 69 éve dolgozó David Attenborough arról is beszélt, milyen fantasztikusan szerencsésnek érzi magát amiatt, hogy még 96 évesen is ilyen mozgalmas életet élhet:

Itt vagyok a 90-es éveim közepén, és még mindig olyan aktív vagyok, mint a 60-as éveimben, vagy akár a 30-as éveimben

– mondta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik