Élet-Stílus

A húsvétot is a börtönben töltheti H. Zoltán

Hamarosan kiderült, meghosszabbítják-e a drogkereskedelemmel gyanúsított divattervező letartóztatását.

H. Zoltánt tavaly októberben kapcsolta le a rendőrség drogkereskedelem és kábítószerrel való visszaélés gyanújával. A divattervezőt és egy társát bűnügyi információk alapján Budapest IV. és XIII. kerületében fogták el: H. Zoltán autójában és lakásán körülbelül 100 gramm marihuánát és 16 gramm kokaint, míg a másik férfinál körülbelül 85 gramm növényi törmeléket, az elsődleges adatok szerint kokaint találtak.

A divattervező február 23-án szabadulna, a nyomozó hatóság viszont kezdeményezte, hogy az ügyészség indítványozza a letartóztatásának meghosszabbítását – tudta meg a Magyar Nemzet.

Úgy tudjuk, a Fővárosi Főügyészség péntekig eldönti, hogy pontosan mi szerepeljen az indítványban, addig eldől, hogy szükség van-e még a letartóztatásra vagy elegendő az eggyel alacsonyabb fokozatú kényszerintézkedés, a bűnügyi őrizet. Ez utóbbi a házi őrizetnek felel meg és a gyakorlat szerint a bíróság kombinálni szokta a bokára felhelyezett nyomkövetővel. Ám a jelenlegi ismereteink szerint kevés az esélye, hogy a divattervező távozhat a büntetés-végrehajtási intézetből, ahol most letartóztatásban tartják fogva. A letartóztatás ideje egyébként egy az egyben beleszámít a várható ítéletbe

– írja a lap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik