Élet-Stílus

Húsevő paraziták vakították meg fél szemére a floridai fiatalt, miután szundított egyet a kontaktlencséivel

A 21 éves férfinek talán még transzplantáción is át kell majd esnie.

A Floridában élő Mike Krumholz előfordul, hogy nem veszi ki a kontaktlencséit, amikor lefekszik aludni, ezért már többször is meggyűlt a baja a szemgyulladással és a különböző fertőzésekkel. Viszont nemrég egy életre megtanulta, hogy még véletlenül se aludjon el anélkül, hogy kivenné a lencséit. Legutóbbi lusta, kontaktlencsés szundizása alkalmával ugyanis a fél szemére megvakult, miután húsevő paraziták költöztek a jobb szemébe.

A 21 éves férfi – akinek a történetét a Daily Star mutatta be – saját bevallása szerint csak 40 percre aludt el délután, mikor 2022. december 19-én végzett a munkával, de azóta kész pokollá vált az élete.

@mikekrumholz13 Replying to @lneffpappas Tags #reposting #comedy #tiktokers #dance #model #funnymemes #dankmemes #fyp #funnyvideos #miami #florida #eyes #spongebob #contactlenses #bts ♬ Funny Laugh no no no - Sound Effect

A délutáni alvás után furcsának érezte a kontaktlencséit, ezért kivette őket. Azonban csak másnap, baseballozás közben döbbent rá, hogy orvoshoz kell mennie, amikor a reggel berakott lencséitől újra kellemetlennek érezte a szemeit.

A latinul acanthamoeba keratitis nevű paraziták – amik a rövid szunyókálás során a szemébe költöztek – nagyon veszélyesek, mivel a gazdatest szöveteivel táplálkoznak, a betegek pedig akár meg is vakulhatnak a fertőzéstől. A paraziták olyan súlyosan megfertőzték Krumholz szemét, hogy a munkáját és az egyetemi tanulmányait is félbe kellett szakítania.

Azóta szinte teljes sötétségben kell lennie, így például nagy bánatára még a Super Bowl-t sem követhette a telefonján a hétvégén.

És ha az izoláltság nem lenne elég, a fertőzés miatt az első két, fájdalommentesen eltelt hét óta folyamatosan fájdalmat érez a szemében. Viszont egy hónapon át kellett különböző orvosokhoz járnia, mire megszületett a helyes diagnózis.

Ha Mike Krumholz szeretné újra használni a jobb szemét, akkor még az is lehet, hogy transzplantációra lesz szüksége. Erre azonban még várnia kell, mivel alapvetően túl fiatal a szervezete ahhoz, hogy befogadjon egy új szaruhártyát. De a gyulladás mértéke is olyan súlyos a fiatalember szemében, hogy amiatt sem tudna befogadni a szervezete egy új látószervet.

És ha egyszer eljön az a nap, hogy a fertőzés után a kontaktlencse nélkül alvás szószólójává váló férfi új szaruhártyát kap, valószínűleg akkor is csak 50 százalékban fogja visszanyerni a látását.

Az Egyesült Államok Betegségellenőrzési és Megelőzési Központja szerint a parazita minden 33 millió kontaktlencse viselő közül egyet érint a „fejlett országokban”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik