Élet-Stílus

Több tízezer dollárt gyűjtöttek a 84 éves férfinek, akit a kora miatt rúghatott ki a Walmart

Az áruház szerint Thane Telford munkamorálja nem volt megfelelő, sokszor káromkodott is, a férfi viszont azt állítja, 14 évig semmilyen panasz nem érkezett a munkájára.

A 84 éves Thane Telford körülbelül 14 évig dolgozott a Walmartban, nemrég azonban elbocsátották.

A férfi szerint a kora miatt rúgták ki, az áruházlánc viszont azt közölte, hogy Telford nem volt hajlandó elvégezni a munkáját és „elfogadhatatlan viselkedést tanúsított” – írja az Insider.

A portál szerint Telford kénytelen volt idős korában is dolgozni, mivel korábban olyan munkái voltak, amelyek nem tették lehetővé, hogy tisztességes nyugdíja legyen. A férfinek a saját és családja számláit és orvosi költségeit is fizetnie kellett.

Telford az Insidernek azt mondta, a cégnél eltöltött 14 éve alatt soha nem volt vele probléma.

Azt közölte, hogy fél évvel ezelőtt behívatta a főnöke és megkérdezte, hogy hogyan és mikor szeretne nyugdíjba menni, mire ő azt válaszolta, hogy még nem tervezi a visszavonulást.

A főnöke február 8-án hívatta be újra, de már azért, hogy elbocsássa.

Azt mondta nekem, hogy túl öreg vagy, és túl sok problémád van

– mondta Telford.

Telford és családtagjai azt mondták az Insidernek, hogy azt fontolgatják, hogy beperlik a Walmartot az életkoron alapuló diszkrimináció miatt.

A cég szerint nem Telford korával volt a gond. Azt közölték, hogy a férfi sokszor megtagadta egyes feladatok elvégzését, többször elfogadhatatlanul viselkedett, káromkodott is a vásárlók előtt, ezért mondtak fel neki.

Teresa Telford, a férfi lánya felszólította a Walmartot, hogy mutassanak bizonyítékokat.

Egyetlen figyelmeztetés vagy panasz sem volt. Ha bármilyen problémájuk volt a teljesítményével, beszélniük kellett volna vele, és mindent dokumentálni

– írta az Insidernek.

A férfi története hamar körbejárt lakhelyén, a Utah állambéli Paysonban, a helyi közösség pedig gyűjtésbe kezdett a GoFundMe oldalon.

Eddig közel 50 ezer dollárt (kb. 18,5 millió forint) gyűjtöttek a férfinek.

A múlt héten Telford barátaival, családjával és támogatóival együtt demonstrációt tartott a Payson Walmart parkolójában, amiről a helyi televízió is beszámolt.

A 84 éves férfi azt mondta, továbbra sem akar nyugdíjba menni, hamarosan új állás után néz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik