Élet-Stílus

82. házassági évfordulóját ünnepli a 102 éves pár

Azt mondják, kiválóan érzik magukat, de nagyobb szükségük van egymásra, mint valaha.

Egy floridai pár február 23-án ünnepli 82. házassági évfordulóját, idén 102 évesek. Lou Bluefeld január 9-én töltötte a százkettőt, míg felesége, Edith, augusztus 4-én éri el ezt a kort – írja a Boca Raton Tribune.

Lou és Edith 16 éves korukban ismerkedtek meg Baltimore-ban, ám az esküvőre csak 1941-ben, 19 éves korukban került sor. Lou édesanyja rászólt a fiára, hogyha nem akarja elvenni a lányt, akkor ne pazarolja az idejét – így szülői segítséggel, de még abban az évben összeházasodtak. Lou édesanyja nem sokkal ezután hirtelen elhunyt, de Bluefeldék szerint ez csak még különlegesebbé tette esküvőjük emlékét.

A már negyven éve a floridai Boca Ratonban élő párnak egy fiú és egy lány gyermeke született, valamint két unokájuk is van.

Nagyon hálásak vagyunk, amiért mindketten jól vagyunk.  Egyre inkább az egészség jelent mindent, a pénz pedig semmit.

– mondta Lou, valamint hozzátette, hogy bár fizikailag kiváló formában érzik magukat, de mostanában nagyobb szükségük van egymásra, mint valaha.

Mikor arról kérdezték a férfit, hogy egy teljes évszázadot megélt ember milyen tanácsot adhat, Lou az apja szavait idézte, aki szerint „a név minden”, tehát nevünk tisztaságának megőrzése mindennél fontosabb.

Bár Bluefeldék hosszú és boldog házassága nem túl gyakori jelenség, de néhány éve írtunk egy másik párról, akik ugyancsak 82. házassági évfordulójukat ünnepelték éppen 102 éves korukban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik