Élet-Stílus

Szerelmet keresett a 69 éves kaliforniai nő, csalókat talált

A pórul járt nőtől közel 90 millió forintnyi összeget csalt ki két férfi Nigériából.

Egy 69 éves kaliforniai nő az interneten keresett szerelmet, de végül egy internetes csalás áldozataként 250 ezer dollárt (közel 90 millió forint) csaltak ki tőle.

Laura Francist egy David Hodge nevű férfi jelölte be Facebookon, aki hónapokon keresztül szerelmes üzenetekkel és dalokkal bombázta. A férfi bevallása szerint volt felesége egy fiatal nő volt, aki megcsalta őt, így egy érettebb asszony társaságát keresi – és Francisben úgy érezte, megtalálta párját. A magát az észak-koreai hadseregben állomásozó, titkos bevetésen lévő sebészként beállító férfi eljegyzést ígért Francisnek, aki szép lassan beleszeretett az álfotókat használó, 26 éves nigériai szélhámosba.

Először Hodge egy új telefonra kért pénz – miután előző telefonját egy titkos küldetés során elvesztette –, és ohiói bankszámláján lévő 3 millió dolláros (több mint egymilliárd forint) egyenlegével, valamint a tengerészgyalogsági munkaszerződésének és útlevelének fényképével biztosította a nőt afelől, hogy amint leszerel, minden adósságát törleszti felé. Bár Francis kifejezte kétségeit – hiszen lánya örökségéhez is hozzá kellett nyúlnia, hogy kisegíthesse bajbajutott szerelmét –, végül elutalta az összesen 12500 dollárnyi összeget (majdnem 4,5 millió forint).

Ezután Hodge azzal ámította a nőt, hogy eljegyzésük által felmentést kaphat három éves katonai szolgálata alól, ám ennek bizonyításához az eljegyzési gyűrű megvásárlása elengedhetetlen – és ehhez mindössze 42.568 dollárra (körülbelül 15 millió forint) lenne még szüksége.

El akartam hinni ezt az egész f*szságot. Azt mondta, hogy szeret engem, boldog velem, én pedig hittem benne.

idézi Francist a Daily Mail.

Ám a pénz elküldése után az átvert mennyasszony csak egy bizsut kapott, amin egy 9,99 dolláros (kábé 3500 forint) árcédula volt, habár ő egy gyémántgyűrűt választott magának.

A történtek után Francis lánya – bár nem tudott róla, hogy anyja már több ezer dollárt elutalt szerelmének, – szkeptikussá vált új mostohaapjával kapcsolatban, és arra bíztatta anyját, hogy próbáljon meg inkább egy randioldalon új párt találni magának.

A gyanakvó mennyasszony így is tett, és hamar belebotlott egy másik jóképű idegenbe. A Robert Manguire-nek keresztelt férfivel egyre gyakrabban beszélgettek, a nő pedig úgy tartotta egyenesnek, ha elárulja: szíve már másé, ámbár úgy sejti, szerelme nem mindig mond neki igazat. Manguire nem ítélte el a nőt, mi több, informatikai szakember révén felderítette, hogy az addig David Hodge-nak hitt férfi neve valójában Dom, és Francis félelmei nem voltak alaptalanok. Az új lovag ezekután kapcsolatba lépett a koreai-hadsereggel, minek hatására Domot kémkedésért letartóztatták. Manguire felajánlotta, hogy segít visszaszerezni az átvert nő pénzét, ám ehhez neki is szüksége volt egy kisebb, 159.400 dollárnyi (kábé 56 millió forint) összegre. A kétségbeesett Francis az ide illő hazugságok hallatára elutalta a kért összeget, majd csodák csodájára Manguire kámforrá vált.

Francistől összesen 250 ezer dollárt csalt ki a két férfi, akik közösen dolgoztak a nő átverésén. A 69 éves nő azóta szembesült a fájdalmas igazsággal, és az internetes csalásokkal foglalkozó Social Catfish nevű cég segítségével talán arra is van esélye, hogy pénzének legalább egy részét visszaszerezze.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik