Élet-Stílus

10 ezer meztelenül fürdőző nőről készítettek titkos felvételeket Japánban

A tizenhét férfiből álló hálózat tagjait már letartóztatták.

A japán rendőrség letartóztatott 17 férfit, akik több mint 10 ezer fürdőző nőről készítettek titkos felvételeket – írja az Insider.

A csoport vezetőjét, az 50 éves Karin Saitót 2021 decemberében tartóztatták le Hjógo prefektúrában, amiért a helyi törvények szerint tiltott fényképeket készített onszenekben, vagyis szabadtéri termálforrásokban fürdőző meztelen nőkről.

A férfi beismerte, hogy harminc éven át készített ilyen jellegű képeket egész Japán szerte.

2021 decembere és februárja közt további 16 embert fogtak el Saitó segítségével Japán tizenegy különböző prefektúrájában – köztük egy tokiói orvost, vállalati felsővezetőket és helyi kormányzati tisztviselőket.

A tizenhét férfiből álló hálózat csúcskategóriás kamerákat használt, melyekkel a forrásoktól akár több száz méterre fekvő hegyvidéki területeken elrejtőzve tudták videóra venni a gyanútlan fürdőzőket. A csoport tippeket is kapott Saitótól a legjobb felvételek elkészítése érdekében, valamint összejöveteleket tartottak, hogy azokat közösen nézhessék meg.

Japánban az onszeneknél tilos a fényképezés, de az új technológiák miatt egyre nehezebb megakadályozni az ilyen eseteket.

A hálózat tagjait egy év börtönbüntetés és egymillió japán jen (több mint 2,5 millió forint) bírság sújtja az SCMP szerint.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik