Élet-Stílus

Hogy pénzt spóroljon, beköltözött egy konténerbe

Az elszabadult megélhetési költségekre akar ezzel reagálni a művész, aki egy éven át tervez az átalakított konténerben élni.

A dél-kelet londoni Bermondseyben egy konténerbe költözött a 28 éves Harrison Marshall, mert, ahogy mondja, Londonban egy szoba bérlése is őrült összegekbe kerül – írja a BBC.

Hogy itt éljek, ez volt az egyetlen lehetőségem, ami őrültség.

A Skip House (konténerház) a Skip Gallery (konténergaléria) területén fekszik, ami egy olyan hely, ami kezdő művészeknek ad teret és lehetőséget a bemutatkozásra, így Marshallnak is.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

SKIP House (@theskiphouse) által megosztott bejegyzés

Az építészettel foglalkozó fiatal a konténerházon kívül hozzáfér egy mobilvécéhez, zuhanyozni pedig leginkább az edzőteremben vagy a munkahelyén tervez.

A konténernek a helyet egy névleges, 50 fontos (20 ezer forintos) összeg ellenében biztosítják neki, az átalakítása pedig 4000 fontba (1,7 millió forintba) került.

Marshall nehezen talált olyan helyet, ahol lakhatna, miután tavaly külföldről visszatért Londonba.

Az elszabadult bérleti díjak mellett azonban a kereslet is elképesztő, egy szobáért több százan jelentkeznek, és annak esélye sincs megkapni, aki még aznap, mikor megnézte, nem fizet érte, mondja Marshall. Hazatérése óta „kanapészörfölt”, vagyis mások kanapéján volt lehetősége aludni.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

SKIP House (@theskiphouse) által megosztott bejegyzés

Azt reméli, hamarosan bevezetik az áramot, és onnantól kezdve fűteni és főzni is tud majd.

Azt is kijelentette, a projektnek „nem az a célja, hogy megoldást nyújtson a megélhetési költségek emelkedésére”, hanem „egy nyilatkozat”.

Senkinek nem szabadna egy konténerben élnie.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik