Élet-Stílus

Komoly díjra terjeszették fel az idős kutyát, akinek egy drogkartell tagjai levágták mindkét mellső lábát

A hagyományoknak megfelelően idén is kiosztják az Egyesült Államokban az Amerika kedvenc házikedvence díjat, amire idén egy Pay de Limon (Lemon Pie) nevű idős kuvasz a legesélyesebb.

Már az is csoda, hogy Lemon Pie elért idáig – és az is, hogy egyáltalán megérte az elmúlt 12 évet. Amint azt a Ladbible megírta, a kutya egy mexikói drogkartell áldozatául esett még 2011-ben. A banda tagjai épp a csonkolást gyakorolták, hogy felkészültek legyenek, amikor az áldozataikat kínozni kell, a gyakorláshoz ugyanakkor nem embert választottak. Az nem világos hogy jutott hozzájuk a kutya, de ha már ott volt, levágták Lemon Pie mindkét mellső lábbát, aztán amikor már nem vették hasznát, egyszerűen kidobták a szemét közé meghalni.

Még időben érkezett a bejelentés a Milagros Caninos nevű mexikói állatmentő szervezethez, ők mentették meg az életét, azóta is ez a szervezet viseli a gondját. Az állat azóta a történtekhez képest jól van, mindkét levágott lába helyére kapott egy-egy protézist, ezekkel teljes életet tud élni – most pedig hivatalosan is az év háziállata lehet.

A győztes kedvenc jutalma egy két oldalas megjelenés lesz a méltán népszerű Catster or Dogster Magazine nevű tematikus lapban, valamint ötezer dolláros (1,78 millió forint) pénzjutalom is, amit minden bizonnyal a Milagros Caninosnál is tudnának mire költeni.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Milagros Caninos AC (@milagroscaninosac) által megosztott bejegyzés

Ajánlott videó

Olvasói sztorik