Élet-Stílus

Jótékony célból evezte át az Atlanti-óceánt egy brit házaspár, de a hazaútra már nem maradt pénzük

Így a több mint 28 millió forint értékű hajójukkal már egy ideje Antigua szigetén vesztegelnek.

Két hónapnyi evezés után a karibi szigetvilágban, egészen pontosan Antigua szigetén ragadt egy brit házaspár, akik adományokat akartak gyűjteni egy segélyszervezetnek azzal, hogy átevezik az Atlanti-óceánt, azonban a hazaútjukra már nem sikerült elég pénzt szerezniük – írja a LADbible.

Az Essexből származó Nina és Simon Crouchman azért döntött úgy, hogy belevág a kalandba, mert nemrég elvesztették egy barátjukat, aki öngyilkos lett, és szerettek volna pénzt gyűjteni a brit Samaritans, vagyis Szamaritánusok nevű, mentális problémákkal rendelkező emberek foglalkozó segélyszervezetnek.

A Gran Canaria és Antigua szigete közötti 4869 kilométeres útnak még 2022. december 12-én vágott neki az ötvenes éveiben járó házaspár, és 65 nap alatt sikerült teljesíteniük a távot. Bár az eredeti céljuk az volt, hogy 50 nappal rekordot döntsenek ezen az útvonalon, sajnos nem jött össze nekik a dolog, mivel eltört a hajójuk kormánylapátja, ami 11 napos kényszerpihenőre küldte őket.

De nemcsak a rekordöntés nem sikerült az évente megrendezésre kerülő Talisker Whiskey Atlantic Challenge versenyen elinduló házaspárnak, hanem az adománygyűjtés sem. Eredetileg 50 ezer fontot, azaz 21,9 millió forintot szerettek volna összegyűjteni a figyelemre méltó fizikai teljesítményükkel, ehhez képest eddig csak 8370 fontot, azaz 3,7 millió forintot gyűjtöttek össze a JustGiving nevű online adománygyűjtő oldalon.

A másik adománygyűjtő oldalukon pedig a kitűzött céljukhoz képest arányaiban még ennél is kevesebb pénzt sikerült összekalapozniuk. Mivel saját bevallásuk szerint nem számítanak túl tehetősnek, és elég szponzort sem sikerült találniuk, ezért még az indulás előtt elkezdtek pénzt gyűjteni a hajó hazaszállítására, és a saját hazaútjukra is. 7 ezer fontot, azaz 3 millió forintot szerettek volna összegyűjteni erre a célra egy külön oldalon, azonban csak 475 fontot, vagyis valamivel több mint 200 ezer forintot dobott össze a GoFundMe közössége – így a négyméteres hullámok elleni kéthónapos küzdelem után most újabb kálváriába csöppent a sportos házaspár.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik