Élet-Stílus

Betiltják a füvezést az amszterdami vörös lámpás negyed utcáin

Ramon van Flymen / ANP MAG / AFP
Ramon van Flymen / ANP MAG / AFP
Hamarosan illegálissá válik az utcai kábítószerfogyasztás Amszterdam híres vörös lámpás negyedeiben, az ott dolgozó szexmunkásoknak pedig kötelező zárórát vezettek be.

Új helyi törvényeket szavazott meg Amszterdam városi tanácsa – írja a BBC.

Az új szabályok értelmében, május közepétől tilos kábítószert fogyasztani a város vörös lámpás negyedének utcáin, a szexmunkásoknak pedig legkésőbb hajnali háromkor le kell húzniuk a rolót.

A bároknak és éttermeknek péntekenként és szombatonként legkésőbb hajnali kettőkor kell majd bezárniuk és hajnali egy óra után már nem fogadhatnak új vendégeket. Az üzletek és kávézók csütörtöktől vasárnapig délután négy óra után nem árulhatnak alkoholt. A városi tanács azt kéri a boltosoktól, a tiltott időszakokban szedjék le az alkoholt a polcokról, vagy rejtsék el a vásárlók szeme elől.

A laza marihuána- és prostitúciós szabályai miatt hosszú ideje turisták millió keresik fel minden évben a holland fővárost. A helyiek többségének régóta elege van ebből, főleg az egyre magasabb bűnözési ráta miatt.

Amszterdam tavasszal kampányt indít majd melynek célja, hogy távol tartsa a várostól azokat, akik csak az alkohol, a drogok és a prostituáltak kedvéért látogatnának a holland fővárosba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik