Élet-Stílus

Tóth Vera: Értékes a mentőfiú, aki romok alól húz ki gyereket, de ugyanúgy értékes egy neten táncoló influenszer is – nem jó ez így

Bielik István
Bielik István
Szerinte a valódi értékeket kellene észrevennünk.

Tóth Vera sajátos módon kapcsolta össze a törökországi katasztrófát az influenszer-értékesség legitim létezésével. Ahogy az énekesnő kezdi Facebook-posztjában, a török földrengésről gyakorlatilag mindent el lehet olvasni az internetnek köszönhetően, de épp ennek átka is, hogy miközben szörfözik a neten az ember, belebotolhat másfajta cikkekbe is.

Közben lejjebb görgetek és a következő szalagcím már az, hogy kik a legértékesebb influenszerek, tiktokkerek, internetes emberek, akik a legnagyobb követőszámmal rendelkeznek. Most őket díjazzák, ünneplik, hisz általuk növekszik az eladható tartalom, termék eladási ára. Egymás után jönnek a török események, aztán egy bulvárhír, majd ez. Kisebb zavar van az űrben, hogy a valódi értékek ma mit jelentenek pontosan, globálisan nézve?

– teszi fel a kérdést.

Értékes a mentőfiú, aki éppen most húzott ki a romok alól egy gyermeket, de ugyanúgy értékes egy interneten táncoló influenszer is, akiben őszintén szólva, én 38 évesen nem látok olyan maradandó értéket, ami hozzátenne ehhez a világhoz. De a lényeg az, hogy mindkettőre használjuk az érték, értékes szavakat.

Tóth Vera szerint vannak influenszerek, akik milliókat keresnek, mert „olyan menő, hogy ő abból lett valaki, hogy kirakott egy videót, amin összevissza beszél és ugyan ciki, de mégis oltári népszerűségre tett szert, és ezt ő meglovagolta. Nem jó ez így, gyerekek. Figyeljünk oda a valódi értékekre. Vagyis ismerjük fel őket. Ne állítsam szembe a két világot? De, szembeállítom” – zárta sorait.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik