Élet-Stílus

Mennyországba címzett leveleket lehet feladni angliai temetőkben

Egy kilencéves kislány fejéből pattant ki az ötlet, miután írni szeretett volna elhunyt nagyszüleinek.

Anglia-szerte postaládákat telepítettek temetőkbe, hogy a gyászolók feladhassák elhunyt szeretteiknek címzett leveiket egy kilencéves kislány ötlete nyomán – írja a LadBible.

Matilda Handy nagymamája 2017-ben halt meg, majd tavaly novemberben követte őt a lány nagypapája is. A nottinghami kislánynak nagyon hiányoztak a nagyszülei, haláluk után is szeretett volna velük beszélni, ezért kitalálta, hogy leveleket küld nekik a mennyországba.

Anyukája, Leanne, a Nottingham közelében lévő Lambley-ben lévő krematóriumban dolgozik, így megkérdezte, nem tudnának-e egy levélszekrényt felszerelni a gyászolók számára. Főnökeinek tetszett az ötlet, így karácsony előtt fehérre festettek egy régi postaládát, amelyen azóta több mint 100 levelet adtak fel.

A kilencéves kislány azt mondta, nagyon nehezen élte meg, mikor nagypapája is meghalt, és sokat segített neki, hogy legalább levélben meg tudta osztani az érzéseit nagyszüleivel.

Ha a mennyországban lenne telefon, akkor felhívnálak titeket. Csak hogy hallhassam a hangotokat, és elmesélhessem, hogy telik egy napom. De sajnos ott nincs telefon, amitől csak még jobban hiányoztok, ezért inkább leírom az érzéseim. És elküldöm nektek levélben. Tudom, hogy figyelni fogtok minden egyes leírt szavamra, és én érezni fogom a válaszaitokat, még ha az leírhatatlan és néma is lesz.

Leanne szerint kislánya ötlete nagy hatással volt a helyi közösségre, és ennek nyomán Angliában már 36 temetőbe telepítettek hasonló postaládákat, hogy ezzel is segítsék a gyászolókat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik