Élet-Stílus

Alig 20 perc alatt írta meg a chatbot az amerikai egyetemista esszéjét

Pieter Snepvangers nem bukott volna meg, igaz, nem is szerzett túl jó jegyet.

Pieter Snepvangers tavaly végzett az egyetemen, de mielőtt befejezte volna a tanulmányait, úgy döntött, hogy tesztel egy AI-szoftvert, hogy kiderüljön, használható-e a mesterséges intelligencia a beadandók megírására – írja a Mirror.

A hallgató ChatGPT robotot használta a szociálpolitikával foglalkozó egyetemi esszéjének megírásához. Elmondása szerint a szoftver 20 perc alatt írta meg a 2000 szavas dolgozatot, amire végül nem túl acélos, 2,2-es osztályzatot kapott.

Snepvangers nem élesben tesztelt, megkérte az egyik előadót, hogy olvassa el és értékelje az esszét.

Tudni akartam, milyen jegyet kaphatok, és hogy vajon észreveszi-e, hogy az esszét egy chatbot írta.

– mondta.

A hallgató először feltett egy kérdést a szoftvernek és 2000 szavas választ kért, hivatkozásokkal. A chatbot először csak 365 szót küldött, így nem fogadták volna el az esszét. Később 10 különböző kérdést tett fel neki, így végül sikerült egy 3500 szavas dolgozatot visszakapnia.

Ezeket később összeszerkesztette, majd elküldte a tanárnak.

Összességében 20 perc alatt készült el egy olyan esszé, amelyre 12 hetet kellett volna tanulni.

Az oktató indoklása szerint az esszé túl átlagos volt, nem tárgyalta elég részletesen a kérdéseket, és formailag sem volt elég „haladó”, és kevés hivatkozás volt benne. A tanár szerint, ha Snepvangers néhány hivatkozást hozzáadott volna, akkor még jobb eredményt tudott volna elérni.

Az oktató szerint olyan volt az esszé, mintha egy „lusta hallgató” írta volna, de azt elismerte, hogy nem buktatta volna meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik