Élet-Stílus

Szily Nóra a műsorvezetői karrierjéről: Futhattam volna nagyobbat ezen a pályán

RTL2
RTL2
Húsz éve a TV2 parkolópályára tette.

Szily Nóra a Szavakon túl című podcast-műsorban beszélt élete egyik legnagyobb mélypontjáról. Korábban a Reggeli népszerű műsorvezetője volt, de mivel az RTL nem tervezett vele hosszútávon, ezért átszerződött a TV2-höz, ahol Friderikusz Sándor műsorát vette át, valamint napi talkshow-t is ígértek neki. Azonban nem úgy alakultak a dolgok, ahogy szerette volna.

2002-ben vezetőségváltás volt a TV2-nél, és nem hosszabbítottak velem szerződést, gyakorlatilag eltűntettek. Ráadásul akkor váltam, akkor ment a frissen felépült ház a levesbe. A magánéletemben és a szakmailag is maximálisan térdre estem. Ott voltam két kisgyerekkel, és akkor ott szó szerint feküdtem a padlón: a ház kövén feküdtem és sírtam, hogy mi lesz

– mondta el az interjú során, majd azt is megosztotta, szerinte miben hibázott.

A szerződésnél nem figyeltem, hogy egy minimum megjelenés is garantált legyen, hanem csak arra figyeltem, hogy nehogy bármit rám lőcsölhessenek. Ebben hibás vagyok. Túlvédtem magam, de azt nem gondoltam, hogy ha én fizetést kapok, azért egyáltalán nem fognak használni. Egyszer megkérdeztem, hogy »Most vagyok a harmincas éveim elején, most vagyok a leggyorsabb versenyló – vagy nevezzük igás lónak –, most húzok a legjobban, miért nem használnak?« Akkor elhangzott az a mondat, hogy »Nóra, nem hallott még olyat, hogy valakit azért vesznek meg, hogy ne legyen máshol?«

Rájött, hogy nem tud mit kezdeni a helyzettel, hiszen mindent csak a csatorna engedélyével tudott elvállalni, amit nem kapott meg, még interjút sem adhatott.

Effektív megszűntem, csak az emberek jeleztek vissza az utcán, hogy »Nórika, hova tűnt?« És milyen választ adjak rá? Ez nagyon rossz volt. Az volt rossz benne, hogy én nem buktam műsorral, tehát nem az volt, hogy valami orbitális szörnyűséget elkövettem volna az elmúlt harminc évemben, ami egy ciki formátum, megjelenés vagy viselkedés privátban vagy szakmailag. Ilyen szempontból azt gondolom, hogy bátran bárkinek a szemébe nézek. Kellő önismeret és szakmai önismeret birtokában futhattam volna nagyobbat ezen a pályán. Így alakult.

Szily Nóra nem látja, hogy valaha felívelne még a tévés karrierje, mert mint mondja, nincs rá példa, hogy az ő korában használnának valakit a képernyőn, noha külföldön ez nem így van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik