Élet-Stílus

43 év után került vissza egy könyv a könyvtárba

Jobb későn, mint soha.

A népszerű történész, A.J.P Taylor How Wars Begin (Ahogy háborúk kezdődnek) című könyve 43 év késéssel került vissza a virginiai Newport News közkönyvtár egyik tagkönyvtárába. Még 1980. március 23-án vették ki a könyvet, amit egyébként itt el is lehet olvasni, online.

Úgy gondoljuk, ez egy új rekord a Newport News Közkönyvtár későn visszajutott könyvei közül. Nincsenek már meg az ilyen régi kölcsönzési irataink, így a rejtélyes visszaküldő csak köszönetet kap

– írta a könyvtár a Facebook-oldalán. Vagyis már azok a dokumentumok sincsenek meg a könyvtárnak, amelyeken megtalálnák az olvasói adatokat, ki vette ki a könyvet, amit most csak úgy visszadobtak a visszavételi automatába, szóval a könyvtár dolgozói nem is találkoztak azzal, aki bevitte, így a késedelmi díjat sincs kinek kiszámlázni.

Nem ez az egyetlen olyan könyv, persze, ami évtizedek után kerül vissza a könyvtárba. A múlt héten derült ki, hogy Texasban 44 év után találják meg majd újra a látogatók a Chinton Autójavító Kézikönye 1954-1963 című olvasnivalót, tavaly pedig szintén 43 év után került vissza a budapesti Szabó Ervin Könyvtárba a Most boldog vagy? című kötet.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik