Élet-Stílus

Rondának és zöldségeknek nevezte a fogyatékossággal élő gyermekeket a tiktoker

Az angliai influenszer már törölte a videót és bocsánatot kért.

Egy tiktoker anyuka élőben streamelt adás közben az abortuszról vitatkozott a férjével, miközben többek között rondának és zöldségeknek bélyegezte a fogyatékossággal élő gyermekeket – írja a Daily Mail.

Az angliai Crewe-ben élő Kerrie Essex Baker, aki általában a vásárlásról és a szülői élet kihívásairól tesz közzé tartalmakat, azt mondta az eredeti videójában, hogy szánalmat érez a fogyatékos gyerekek iránt, hiszen „semmit sem tudnak csinálni”. Szerinte helyes döntés az abortusz, hogyha tudod, „a gyermeked egy zöldség lesz és nem lesz életed”. A videóban többször parodizálta az ilyen gyerekeket, míg férje vele nevetett.

Az élő közvetítés során többen kifogásolták a megjegyzéseit, mire a következőt reagálta:

Ez az én véleményem, ha fel akarod nevelni azt a gyereket, és nem akarsz élni, az a te dolgod.

Majd a fogyatékkal élő gyerekek kinézetére is kitért, és azt mondta, hogy „baszódjanak meg” azok, akik nem osztják a véleményét.

A videó széles körű felháborodást váltott ki, mire Baker elismerte: aljas dolgokat mondott, és már szánja-bánja, sajnálja minden szavát:

Nagyon sajnálom, tényleg nagyon sajnálom. Nekem nehezemre esik a bocsánatkérés, de tudom, hogy tévedtem. Egy bölcs nő ma azt mondta nekem, hogy nem attól leszel erős, hogy kemény arcot vágsz, hanem attól, hogy vállalod a szarságaidat, és bocsánatot kérsz. Őszintén szeretném elmondani, nagyon sajnálom, hogy hány emberben keltettem rossz érzéseket. Ma beszéltem szülőkkel, és őszintén sajnálom, ahogyan ők érezték magukat miattam. Minden egyes dolog, amit mondtam, aljas és szörnyű volt. Nem tudok mást mondani, csak azt, hogy sajnálom, én nem ilyen ember vagyok. Nem kell megbocsátanotok nekem. Csak annyit szeretnék, hogy ma este azzal a tudattal feküdjetek le, hogy őszintén sajnálom, amit mondtam.

Hétezer ember írta alá a Baker Instagram- és TikTok-oldalának törlését követelő petíciót; az oldalakat azóta felfüggesztették.

@thekarmacatcher22 ♬ original sound - Angels are around 🪶 🤍

Ajánlott videó

Olvasói sztorik