Élet-Stílus

Katalin hercegné a gyereknevelés nehézségeiről beszélt

Max Mumby / Indigo / Getty Images
Max Mumby / Indigo / Getty Images

A héten indult el Katalin hercegné legújabb projektje Shaping Us néven, aminek célja, hogy rávilágítson a kisgyermekkor jelentőségére. Tudományos kutatások szerint egy gyerek élete első öt éve döntő fontosságú: ha a korai években megfelelő ellátást, nevelést, érzelmi támogatást  kap, akkor felnőve jobb életet élhet. A kezdeményezés kapcsán a háromgyerekes hercegné séta közben adott interjút Roman Kempnek, akivel a családi élet és a mentális egészség témakörét járták körül.

A műsorvezető egy ponton megemlítette, mennyi család küszködik, hogy ezekben a nehéz időkben megfelelő ellátást tudjanak biztosítani a gyerekeiknek, tető legyen a fejük felett, vagy egyáltalán tudjanak fűteni. Vilmos herceg felesége erre így reagált:

Minden család más. Mindannyiunknál eltérő a ránk nehezedő nyomás, ezért is hívjuk fel a figyelmet a korai gyermekkor fontosságára. Nem arról van szó, hogy extra nyomást helyezzünk a családokra. Valójában azt mondjuk, hogy támogatásra és segítségre van szükségük ahhoz, hogy újrarendezzék a prioritásokat a családi, otthoni élet és a gyereknevelés területén, mert ez napjainkban nagyon nehéz.

A walesi hercegné szerint szeretettel mindent meg lehet oldani, és nagyon fontosak a családi, illetve a gyermeket körülvevő kapcsolatok.

A környezet, amiben felneveled a gyereked, ugyanolyan fontos, mint az élmények, amikbe bevonod őket. Nem az számít, hány játékuk van, vagy hogy hányféle utazásra mentek el velük. Az a fontos, hogy megfelelő érzelmi támogatást kapjanak, és ezt az életükben jelenlévő felnőttektől kaphatják meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik