Élet-Stílus

Elkapták az állatkerti emlősöket lopkodó férfit

JENS BUTTNER / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
JENS BUTTNER / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

A dallasi állatkertből több állat is eltűnt, mire a rendőrség letartóztatott egy gyanúsítottat, aki szerintük több eltűnésért is felelős.

A rejtélyes incidensek január 13-án kezdődtek, amikor egy Nova nevű ködfoltos párduc tűnt el az élőhelyéről, és több óra is eltelt, mielőtt a közelben, az állatkert területén megtalálták, és nem esett baja. Az első rendőrségi vizsgálat megállapította, hogy „gyanús” szakadás történt a ketrecében. Hasonló vágást fedeztek fel a langurmajmok élőhelyén is, de a majmok a helyükön maradtak. Egy héttel később egy keselyű pusztult el gyanús körülmények között.

Most hétfőn két tamarin majom tűnt el, a ketrecükön szintén gyanús vágást találtak, és végül a nyomozás egy Dallas közeli településre, Lancasterre vezetett, ahol lakossági bejelentés nyomán egy üres házban megtalálták a kismajmokat. A rendőrök végül egy 24 éves férfit tartóztattak le, méghozzá egy állatkiállításon, ahol a gyanú szerint újabb lopásokra készült.

Davion Irvint hatrendbeli állatkínzással vádolták meg a két eltűnt tamarin majommal kapcsolatbanl, és két rendbeli betöréssel is megvádolták. A rendőrség még vizsgálja, hogy a keselyűvel történt incidensnek van-e köze az esethez. Indítékot egyelőre nem találtak, írja az Insider.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik