Élet-Stílus

Leégett a háza, vett egy Boeing 727-est, és beköltözött

Ralf-Finn Hestoft / CORBIS / Getty Images
Ralf-Finn Hestoft / CORBIS / Getty Images
Jo Ann Ussery kevesebb, mint 22 millió forintból alakított ki új otthont magának, a repülőgéproncsban három hálószoba és még pezsgőfürdő is van.

Jo Ann Ussery-nek leégett a háza, de nem akart új ingatlant venni. A pénzéből vásárolt egy Boeing 727-est, átalakította, azóta a repülőgépben él – írja a CNN.

A gépet roncstelepre szánták, Ussery azonban megmentette, mindössze 2 ezer dollárért (kb. 726 ezer forint) vette meg a gépet. Hat hónapot töltött a felújítással, a végére egy 1500 négyzetméteres otthona lett egy olyan telken, amit már korábban megvásárolt.

Mindez körülbelül 60 ezer dollárjába (kb. 21,8 millió forint) került.

A „repülőgépházban” három hálószoba, két fürdőszoba és egy pezsgőfürdő van.

Ussery-nek korábban semmiféle szakmai kapcsolata nem volt a repüléssel, viszont a sógora légiforgalom-irányító, ő javasolta neki a szokatlan ötletet, hisz ő 1995 és 1999 között élt a gépben, miután az helyrehozhatatlanul megsérült.

Korántsem ők az egyetlenek, akik repülőgépben alakították ki otthonukat.

A CNN cikke szerint Bruce Campbell magánpilóta már 20 éve él szintén egy Boeing 727-esben, ő picit drágábban, 220 ezer dollárért (kb. 80 millió forint) alakította ki az otthonát, ebből 110 ezer dollár volt a gép ára.

Campbell ma már gyakran fogad látogatókat, sőt ingyenes szállást is kínál a repülőgépen, míg nyáron nagyobb nyilvános rendezvényeknek ad otthont.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik