Élet-Stílus

Közel 28 millió forintnak megfelelő összegért kelt el egy bizarr jelmez

Bryn Colton / Contributor / Getty Images
Bryn Colton / Contributor / Getty Images
Miután évtizedekig csak porosodott, elképesztő összegért kelt el egy Mr Blobby jelmez az Ebay online aukciós portálon. Tulajdonosa 39 fonton (kb. 17 ezer forinton) indította a licitet, de a kosztüm végül több mint 62 ezer fontért (majdnem 28 millió forintért) kelt el.

Valaki több mint 62 ezer fontot (közel 28 millió forintot) ajánlott egy Mr Blobby jelmezért – írja a BBC.

A rózsaszín alapon sárgapöttyös, csokornyakkendős figura a BBC-n a kilencvenes években futó, Noel’s House Party című tévéműsor egyik karaktere volt.

A most elkelt jelmez nem az eredeti műsorhoz, hanem egy tengerentúli adaptációhoz készült, amit azonban még azelőtt elkaszáltak, hogy leforgatták volna. A már elkészült, de soha sem használt, amerikai Mr Blobby jelmez nem kellett senkinek, így produkciós csapat egyik tagja végül elvitte, és egy ideig az irodájában, majd évekig az otthonában tartotta. Most azért döntött az eladás mellett, mert költözik és az új otthonába már nem akarta magával vinni a jelmezt.

Az eladó azt írta, a jelmez a korához képest nincs rossz állapotban, de arra azért nem alkalmas, hogy valaki rögtön belebújjon. Először is kissé poros, aztán vissza kell illeszteni a karjait és a legendás csokornyakkendőjét is.

A vevő anonim és egyelőre nem biztos, hogy komolyan gondolta-e a 62 ezer fontos ajánlatot. Bár az Ebay szabályzata szerint köteles kifizetni az eladónak az összeget, mellyel licitált, ha mégsem tenné meg, a platformnak nincsenek arra jogi eszközei, hogy behajtsák rajta az igért összeget.

Ha kifizeti a jelmezt, a vevőnek alá kell írnia egy nyilatkozatot, melyben elismeri, hogy a szerzői jogok miatt nem használhatja a kosztümöt nyilvános műsorokhoz, illetve nem mutathatja be kiállításokon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik