Élet-Stílus

Hat gyereket találtak egy elhagyatott borospincében Ausztriában

Hat brit kisgyereket találtak a rendőrök egy elhagyatott borospincében az ausztriai Orbritzben. Az öt év alatti gyerekek hónapok óta élhettek a föld alatt egy 54 éves férfivel és a 40 éves feleségével.

A rendőrök azért vonultak ki az illegálisan átalakított pincéhez, mert bejelentést kaptak, hogy egy férfi paprikaspray-vel támadt szociális munkásokra, majd elbarikádozta magát – írja a Mirror című brit lap.

A pincében az 54 éves gyanúsítotton kívül megtalálták a férfi 40 éves feleségét és hat gyereket. A gyerekek mind ötévesnél fiatalabbak és valamennyien Nagy Britanniában születtek. A gyanú szerint házaspár és a kicsik hónapok óta a pincében élhettek.

A rendőrök lőfegyvereket is találtak a pincében, jelenleg vizsgálják, hogy a házaspár engedéllyel tartotta-e ezeket. Bár a férfit letartóztatták, mivel a gyerekek nem voltak elhanyagolva, és orvosi vizsgálatuk során semmi sem utalt bántalmazásra, hamarosan szabadon is engedték.

Erich Greil polgármesterhelyettes azt mondja, a helyiektől több panasz is érkezett már a családdal kapcsolatban. Az 54 éves férfi legalább öt borospincét vett a településen, Greilnek pedig egyszer azt mondta, tíz gyereke van és mindegyiknek szeretne saját pincét venni.

Bár a pincéket a férfi felújíttatta, ajtókat és ablakokat szereltetett rájuk, illetve bevezettette a vizet és a villanyt, a polgármesterhelyettes szerint azok továbbra sem alkalmasak arra, hogy gyerekek lakjanak bennük, többek között azért, mert a csatornázásuk nem megoldott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik