Élet-Stílus

Kihűlt és meghalt egy 87 éves angol asszony, mert nem engedhette meg magának, hogy befűtse a lakását

Az özvegy nő egyedül élt, és bár a gyerekei gyakran látogatták, nem érezték, hogy baj lehet.

Hipotermia miatt elhunyt egy 87 éves brit asszony, miután nem engedhette meg magának, hogy bekapcsolja a fűtést az otthonában – írja a Mirror.

A korábban Buryben élő Barbara Bolton tavaly december 11-én került kórházba mellkasi fertőzés miatt. Három héttel később már nem tudott magáról gondoskodni, végül idén január 5-én hunyt el.

A halottkém állapította meg, hogy a fertőzést hipotermia okozta, ami szervezet abnormális mértékű kihűlését jelenti, és amely akár halállal is járhat.

A kórházban a nő háziorvosa mondta el, hogy az asszony özvegy volt, nagyon szerény körülmények között élt, nem volt pénze, hogy befűtse a lakását. Bolton halálának körülményeinek teljes körű vizsgálatára még idén sor kerül.

Minden nap kapcsolatban voltunk vele, láttuk és beszéltünk vele. Nagy veszteség ért minket, nagyon nehéz számomra és a családom számára is.

– mondta Bolton fia.

Az asszony szomszédai megdöbbentek a halálhír hallatán. Elmondták, hogy Bolton már több évtizede élt a házban, a közelmúltig egy gyógyszertárban dolgozott.

Néhány hete nem láttam. Nagyon szomorúnak tűnt…

– nyilatkozta egyikük.

A hipotermia akkor fordul elő, ha a testhőmérséklet 35 ℃ alá esik, ennek oka lehet, ha valaki túl sokáig tartózkodik a hidegben, vagy nem visel elegendő ruhát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik