Élet-Stílus

DNS-vizsgálatot kért egy amerikai kislány, hogy kiderítse, létezik-e a Mikulás

Bár a karácsonyt már rég magunk mögött hagytuk, az élet úgy hozta, hogy az Északi-sark feltételezett lakóiról szóló megkeresés futott be egy Rhode Island-i kisváros rendőrőrsére. Az esetről beszámoló Daily Mail szerint a feladó egy tízéves helyi kislány, Scarlett Doumato, aki azért fordult a cumberlandi rendőrséghez, mert ki akarja deríteni, hogy valóban a Mikulás járt-e náluk karácsony éjszakáján – vagy hogy egyáltalán létezik-e a Mikulás.

Az ügy feltárásához pedig igyekszik is minden tőle telhetőt megtenni. A levelében informálta a rendőröket, hogy a birtokában van egy falat sütemény, amit még a Mikulásnak készítettek ki (és végül nem került elfogyasztásra) karácsonykor, ugyanígy egy darab répa is, amivel a rénszarvasoknak kedveskedtek. A kis Scarlett mindezek birtokában arra kérte a helyi rendőröket, hogy végezzenek DNS-vizsgálatot, ami után aztán megállapíthatják, hogy a Mikulás valós személy-e.

Szerencsére a rendőrség is komolyan vette az ügyet, így január 20-án kiadtak egy hivatalos közleményt, melyben értesítették Scarlettet, hogy bevizsgálják a bizonyítékokat, a Mikulás esetében összefogják hasonlítani a süteményen talált harapásnyomokat fogászati mintákkal. E célból a bizonyítékokat továbbították az állami egészségügyi tanszékhez. Az eredményekre még várni kell.

A helyi sajtó persze felkapta a nem mindennapi nyomozást, így egy rövid interjú erejéig megszólaltatták a családot. A kislány édesanyja azt mondta, lánya mindig is kicsit szkeptikus volt a témában, és tények jobban érdekelték a meséknél, így aligha meglepő, hogy racionális magyarázatot próbált találni ebben a kérdésben is.

Maga Scarlett azt mondta, szokott bűnügyi sorozatokat nézni, így tudta mit kell tenni ilyen esetben. A helyi rendőrség mindenesetre már jövőbeli nyomozóként hivatkozik a tízéves lányra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik