Élet-Stílus

Szexparti miatt indít vizsgálatot a Vatikán

Az érintett atya öngyilkos lett.

A Vatikán vizsgálatot indított a newcastle-i St. Mary’s katedrálist érintő szóbeszéd miatt, mely szerint a koronavírus-járvány alatti lezárások idején Michael McCoy atya szexpartira invitálta a híveket – írja a Guardian.

Többen panaszt tettek McCoy atya ellen, amiért a pandémia okozta lezárások alatt privát összejövetelre hívta a híveket, és a beszámolók alapján a katedrálishoz tartozó plébánián szexpartikat tartottak.

Az atya 2021 áprilisában öngyilkosságot követett el, négy nappal azután, hogy a northumbriai rendőrség vizsgálatot indított ellene gyermekek ellen elkövetett szexuális visszaélés miatt.

McCoy atyát 2019-ben nevezte ki a St. Mary’s katedrális élére Robert Byrne, Hexham és Newcastle püspöke. Byrne az ügy következtében decemberben lemondott, habár nincsenek arra utaló jelek, hogy a püspök részt vett volna az összejövetelek megszervezésében.

Saját belátásom késztetett a felismerésre, hogy képtelen vagyok szolgálni az egyházmegye népét úgy, ahogyan szeretném.

– írta Byrne a papoknak küldött levelében.

A Byrne helyére ideiglenesen kinevezett liverpooli érsek, Malcolm McMahon a pápa tanácsadóinak kérésére egy mindenre kiterjedő jelentést készít az ügyről, és elődje lemondásának körülményeiről.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik