Élet-Stílus

Postaládákba dobált kolbászokkal terrorizálnak egy új-zélandi közösséget

Jacob Coetzee / Facebook
Jacob Coetzee / Facebook
Elegük van az új-zélandi Waiheke-szigeten élőknek. Lassan egy éve találnak rendszeresen kolbászokat és kenyereket a postaládáikban.

Jacob Coetzee, a waihekei kolbászfantom egyik első áldozata tavaly áprilisban talált először kolbászt a postaládájában. Azt hitte, valaki felöntött a garatra és rossz helyre tette a vacsoráját. Azóta azonban havonta legalább egyszer talál ételt a levelek helyén – írja a New Zealand Herald.

A sziget közösségének számos tagja számol be hasonló helyzetről: valaki rendszeres időközönként kolbászt dob a postaládába, rend szerint egy szelet vajas kenyér és némi paradicsomszósz társaságában.

Jacob azt mondja, eljutott arra a pontra, hogy már az összes barátjával összeveszett, mert mindegyiküket meggyanúsította az ostoba tréfa elkövetésével. Több szigetlakó reagált hasonlóan: az egykor békés és összetartó közösség széthullóban van, az emberek bizalmatlanná váltak, folyton gyanakodva néznek egymásra.

Egyelőre senki sem tudja, ki és miért dobál ételt a postaládákba. Jacob azonban fenyegető üzentet küldött a fantomnak: előbb-utóbb fény derül majd a titokra és akkor az elkövető az egész közösség előtt megszégyenül majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik