Élet-Stílus

Beyoncé öt év után először Dubajban adott koncertet, ezzel sokaknál kiverte a biztosítékot

Kevin Mazur / Getty Images
Kevin Mazur / Getty Images
Az énekesnőt David Beckhamhez, a katari világbajnokság nagykövetéhez hasonlították.

Beyoncé öt év után tért vissza a színpadra, első élő fellépését egy dubaji luxushotel megnyitóján adta, a koncert tehát meglehetősen exkluzív volt. A zártkörű bulin 1500 fő volt ott, akiknek megtiltották, hogy az előadás alatt elővegyék a telefonjukat, de így is számos felvétel került ki a netre a show-ról.

A BBC arról ír, hogy bár rengetegen várták Beyoncé visszatérését, sokan kifogásolják, hogy erre éppen Dubajban került sor, ahol szigorú törvények tiltják az azonos neműek közötti kapcsolatot. Az énekesnő döntése főleg annak fényében furcsa, hogy legutóbbi albumát, a Renaissance-t LMBT-ikonok inspirálták, a lemez pedig óriási sikert aratott a rajongók körében a „fekete queer kultúra” előtti tisztelgése miatt.

Rajongóknak az is szemet szúrt, hogy míg David Beckhamet sokan bírálták, amiért reklámozta a katari focivébét, addig Beyoncét (egyelőre) nem érte olyan heves kritika a dubaji fellépése miatt. A Drag Race UK sztárja, Kitty Scott-Claus például a Twitteren azt írta:

Lenne egy kérdésem. Valaki meg tudja magyarázni, hogy a múlt hónapban miért támadta be mindenki David Beckhamet, most meg miért ünneplik Beyoncét, amiért fellépett Dubajban? Egy szabály vonatkozik az egyikre, és egy másik a másikra?

Egyesek bevédték Beyoncét, ők főleg arra hivatkoztak, hogy míg az énekesnő egy cég felkérésére énekelt egy privát eseményen, addig Beckhamnek egy ország kormánya fizetett a „szolgáltatásaiért” .

Ajánlott videó

Olvasói sztorik