Élet-Stílus

Két ember halt meg kakasviadalon, az állatok támadtak rájuk

Getty Images
Getty Images
Egy fesztivál hagyományos része Indiában a betiltott kakasviadalok tartása.

Indiában az idei Makar Sankranti ünnepség alatt két különös haláleset is történt. A fesztivál egy hagyományos, ám de illegális részét képezik a kakasviadalok, amik most két ember halálát is okozták.

Az egyik férfit a saját kakasa ölte meg, mikor annak lábára próbálta felkötni a pengéket. A madarat megijesztette a tömeg, ami miatt őrjöngve elrepült úgy, hogy a pengével elvágta a tulajdonosa lábát. A 43 éves férfit még kórházba szállították, de ott már csak halottnak tudták nyilvánítani, addigra annyi vért vesztett – írta a LadBible a New India Express cikke alapján.

Ugyanezek a lapok számoltak be egy másik férfi haláláról is. Ő egy másik kakasviadalon volt néző, mikor az állat a tömegbe repült és megvágta a néző karját, aki annyi vért veszített, hogy meghalt.

A két tragédia is rávilágít arra, hogy a brutális viadalok megfékezésére tett kísérletek a 2018-as Legfelsőbb Bíróság általi betiltása óta kudarcba fulladtak, és továbbra is mindennaposok a délkeleti Ándhra Prades államban. Egy hagyomány a Makar Sankranti idején, mikor is január közepén a Nap átlép a Nyilas állatövből a Bakba.

Mivel ennyire népszerűek – egyesek akár több száz kilométert is utaznak egy kakasviadalért –, a rendőrség nehezen kényszeríti ki a törvényt.

A kakasviadalokon a nézők fogadásokat kötnek, általában 45 ezer és 2 millió forint közötti összegekről. A harcra tenyésztett kakasok ára 35 és 90 ezer forintnak megfelelő rúpiába kerülnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik