Élet-Stílus

Maratoni fekvőtámaszozásba hajszolta a diákjait egy texasi tesitanár, többen kórházba is kerültek

LAW Ho Ming / Getty Images (lillusztráció)
LAW Ho Ming / Getty Images (lillusztráció)
Kicsit túltolta az erőnléti edzést az eset után felfüggesztett pedagógus: a kamaszoknak közel 400 fekvőtámaszt kellett lenyomniuk egy óra leforgása alatt úgy, hogy szünetet sem tarthattak közben.

Egy texasi középiskola testneveléstanárát kényszerszabadságra küldték, miután több tanulót is kórházba kellett szállítani az egyik órájáról, ahol közel 400 fekvőtámaszt kellett lenyomniuk anélkül, hogy szünetet tarthattak volna – írja a Business Insider.

John Harrellt, nemcsak tanított a rockwalli Rockwall-Heath Középiskolában, hanem az intézmény amerikaifutball-csapatának vezetőedzője és atlétikai koordinátora volt egészen január 6-áig. Azonban a nyolcadik órában tartott amerikaifoci-edzésen túl sokat várt el az iskola sportolóitól, és a megterhelő edzés után összesen nyolc diákot kórházba kellett szállítani a Dallas Morning Post szerint.

Az egyik diák szervezete ráadásul annyira nem bírta a megterhelést, hogy rabdomiolízissal kellett kezelni – ami egy igen súlyos, stressz hatására kialakuló izombetegség, és szélsőséges esetben akár súlyos vesekárosodáshoz és veseelégtelenséghez is vezethet.

A szülőket tájékoztató levelében az iskola igazgatója, Todd Bradford azt írta: egy független vizsgálatot rendelt el a tankerület annak érdekében, hogy kiderüljön, mennyi köze van az órai feladatnak a kórházba kerülő diákok betegségéhez, az érintett tanárt pedig a vizsgálat lezárásáig felfüggesztették.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik