Élet-Stílus

Munkahelyi szoftver buktatta le, kirúgták

A kanadai könyvelőnek még fizetnie is kell.

Egy kanadai könyvelő, Karlee Besse vitában állt előző munkáltatójával, a Reach CPA céggel, mert a nő úgy gondolta, jogos indok nélkül rúgták ki onnan.

A cég munkaidő-nyilvántartó szoftvere azonban más információkat gyűjtött be róla.

A számítógépére telepített program szerint Besse az otthoni munkavégzése során 50 órát hamisan adminisztrált, így polgári peres eljárással 2756 dollár (kb. 1 millió forint) megfizetésére kötelezték őt. Az ítélet szerint jogtalanul felvett munkabér visszafizetésére harminc nap áll a nő rendelkezésére – írja az npr.

A kirúgott alkalmazott azzal védekezett, hogy nem tanulta meg jól használni a szoftvert, amely emiatt nem tett különbséget a munkahelyi és személyes használat között, valamint sok időt töltött papíralapú dokumentumok kezelésével is, amit nem jelzett munkáltatója felé.

Erre válaszul a Reach CPA bemutatott a bíróságon egy videót a TimeCamp nevű szoftver működéséről, ahol látható volt, hogy a szoftver képes különbséget tenni a munkához kapcsolódó dokumentumok és alkalmazások között, és felvételt készít az azok előtt töltött időről, illetve a nyomtatási tevékenységet is nyomon követi.

Amikor a nőt szembesítették az adatokkal, beismerte, hogy néhány órát valóban pontatlanul jegyzett be, és emiatt elnézést kért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik