Élet-Stílus

Forradalmi újítások – intelligens készülékek

A prémium háztartási gépek gyártójaként a Miele minden tevékenysége a folyamatos innováción és fejlődésen alapul.

A modern háztartás felé vezető út alapjait a cégalapítók, Carl Miele és Reinhard Zinkann fektették le 1899-ben. Kezdetben tejcentrifugákat gyártottak, majd mosógépet, ezt követte Európa első elektromos mosogatógépe. Ezután következett a Miele első üstös porszívója, majd az első kocka alakú mosógép. Majd vasalók, beépített sütők és sok más készülék érkezett a háztartásokba, amelyek az idő folyamán high-tech berendezésekké változtak.

Az elmúlt időszak a Miele életében nemzetközi és hazai szinten is jelentős változásokat hozott: például a teljesítményorientált szemlélet, a digitalizáció vagy az innováció előtérbe helyezése. A magyarországi leányvállalat menedzsmentje átalakult, tagjai modern, multinacionális látásmódot hoztak magukkal, így biztosítva, hogy a gyors piaci változásokra a cég megfelelően tudjon reagálni. A Miele 2021 végén nyitotta meg új budapesti bemutatótermét, melyet hamarosan egy debreceni új üzlet követ. A Miele Experience Centerek nem csupán bemutatótermek: a vásárlás mellett valódi élményt kínálnak az ide betérőknek, a tematikus főzőbemutatókon, főzőiskolákon, az érdeklődők a gyakorlatban is kipróbálhatják a készülékeket.

A Miele számos innovációjával segít abban, hogy minél tovább örömünket leljük készülékeinkben és azok hosszú idő elteltével is újként ragyogjanak. Jellemzően a konyhában éri a legtöbb külső hatás a berendezéseinket. Itt például gyakran kerülhet só- vagy egyéb szemcse a főzőlapra, és ez az edények mozgatásával karcolást okoz. A Miele DiamondFinish főzőlapjával ez elkerülhető: kerámiafelülete kétszer olyan kemény, mint a piacon kapható hasonló termékek felülete, ezáltal 95%-kal csökkenti a karcolódás esélyét, illetve sokkal tovább marad fényes a felület.

A fenntarthatóság és a kiemelkedő dizájn mellett a készülékek csendes működése is fontos, ahogy erről a Miele pultba épített páraelszívóval rendelkező főzőlapjai (TwoInOne Silence modell, A+ energiahatékonysági besorolással) is gondoskodnak. Működés közben érzékelhető zajkibocsátásuk körülbelül 30%-kal alacsonyabb, mint elődeiknél.

A tökéletes konyhai eredmények elérésében segíthet a Miele gőzsütő, legyen szó blansírozásról, felolvasztásról, kelesztésről, csokoládé olvasztásról vagy egyéb konyhai technológiákról. Forradalmi újítás a DGC Pro gőzsütő, amely öntisztító funkcióval rendelkezik. Ezáltal a fáradságos kézi tisztítás már a múlté.

A főzés utáni mosogatást pedig a legújabb világszabadalom, a PowerDisk automatikus mosogatószer-adagolás könnyíti meg. A rendszer a mosogatószer mennyiségét a választott programnak megfelelően adagolja a legideálisabb időpontban – ezáltal időt, energiát takaríthat meg és a környezetet is kíméli.

További információk: www.miele.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik