Élet-Stílus

Neveletlennek hitte kutyáját, pedig csak más nyelven kellett volna beszélnie hozzá

Az amerikai nő hiába beszélt angolul a kutyájához – az csak spanyolul értett.

Az Amerikában élő Ariana Giampietro ideiglenesen örökbefogadott egy kutyát, de hiába próbált neki parancsokat adni, a kutya úgy tett, mintha nem értené – vagyis nemcsak úgy tett, hanem valóban nem értette, mit akarnak tőle.

A 26 éves, pitbullokkal foglalkozó nőt nem hagyta nyugodni a dolog – szerinte ez a kutyafajta méltatlanul van megbélyegezve agresszívnek és szófogadatlannak, mikor valójában szeretetéhes és felelősségteljes lények. Giampietro utánanézett a Montynak keresztelt állat múltjának, és kiderült, a kutya azelőtt egy spanyol családdal élt egy farmon. Giampietro a tudás birtokában kipróbálta, milyen, ha spanyolul ad parancsokat a kutyának – és láss csodát, Monty azonnal lelkesen követte az utasításokat.

Annyira boldog voltam, amikor megértettem, honnan ered a disszonancia. Miután elkezdtem spanyolul beszélni hozzá, olyan volt, mintha rögtön belerázódott volna. Hirtelen nagyon aktív lett és az önbizalma az egekbe szökött, hiszen már nem voltunk idegenek számára.

idézi Giampietrót a Metro.

A floridai Gainesville-ben élő nő férje, Andrew Gomez spanyol anyanyelvű. Giampietro régóta szeretett volna spanyolul tanulni, de sosem kezdett bele – a kutya kedvéért viszont végre letöltött egy nyelvtanuló alkalmazást. Ezzel párhuzamosan Monty-t is elkezdte angolul tanítgatni, hogyha végleges helyére kerül a kutya, már ne nehezítse meg nyelvi szakadék az életét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik