Élet-Stílus

Kocsis Dénes: Gondolkodtam azon, hogy elmenjek szobafestőnek

Szeretne a színészi pályán maradni, de mindig a szeme előtt lebeg a lakáshitele, és a megemelkedett árak is.

Kocsis Dénes ma a Reggeli vendége volt. A műsorvezetőknek elmondta, hogy az elmúlt időszakban kevesebb megkeresése volt színészként, és bár jelenleg nincsenek anyagi problémái, elgondolkodott azon, hogy talán a színházon kívül is munkát kell majd vállalnia.

Hála istennek anyagi szempontok alapján nézve a naptáramat megvagyunk, rendben vagyunk. De nekem ott van egy gyerekem, most már 15 hónapos lassan, és azért a lakáshitel mindig ott lebeg valahol. Másrészt tudjuk, hogy az árak milyen szinten emelkedtek meg, benzin, rezsi, satöbbi. És rajtam alapvetően is van egy ilyen egzisztenciális szorongás. Ez a mai világban szerintem nagyjából mindenkit érint.

A színész hozzátette, hogy tudna és szeretne is többet dolgozni, de a színházak jelenleg nehéz helyzetben vannak, és mivel kevesebben váltanak jegyet az előadásokra, kevesebb darab is készül. Mint mondta, szeretne megmaradni a hivatásánál, de eszébe jutott, hogy talán jövedelmezőbb szakmában kell majd elhelyezkednie.

Gondolkodtam azon, hogy mondjuk elmenjek szobafestőnek, most ezt halál komolyan mondom. Egyrészt megfizetik, másrészt csináltam már, az otthonunkat mi festettük ki nagyjából, többször is. Úgy vagyok vele, hogy tudnám csinálni, de jó lenne, ha nem kellene

– magyarázta Kocsis, aki tanárként is szívesen kipróbálná magát: színjátszást vagy éneket tanítana, elsősorban tinédzsereknek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik