Élet-Stílus

A tavalyi év minden napján lefutott egy maratont Gary McKee

BBC
BBC
Komoly újévi fogadalmat tett 2021-ben egy brit férfi. Elhatározta, hogy 2022 minden egyes napján lefutja a több mint 42 kilométeres maratoni távot. Tegnap sikerült teljesítenie az elképesztő erőpróba utolsó etapját.

A tavalyi évben minden nap, vagyis összesen 365-ször futotta le a 42,195 kilométeres maratoni távot, miközben egymillió fontot (több mint 450 millió forintot) gyűjtött jótékony célokra az 53 éves Gary McKeeírja a BBC.

A háromgyermekes apa a legtöbbször munka előtt futott. A kihívás teljesítése során összesen több mint tizenötezer kilométert tett meg, miközben húsz pár futócipőt koptatott el. Az év utolsó maratonjának 2022. december 31-én, reggel fél kilenckor vágott neki kísérőivel, és délután kettőkor kocogott be a célba, ahol tűzijátékkal ünnepelték. Bár esett az eső, rengetegen voltak kint az utcákon, hogy tapssal és éljenzéssel bíztassák.

McKee a szilveszteri rajtnál azt mondta, kicsit izgult az utolsó maratonja előtt, de nagyon hálás a rengeteg támogatásért, amit egész évben kapott. Fantasztikus érzés volt számára látni a rengeteg szurkolót, a célba érkezés pillanata pedig olyan volt, amire mindig emlékezni fog.

Gary McKee két, rákos betegekért dolgozó alapítvány számára gyűjtött támogatásokat. A szervezetek vezetői azt mondták, amit McKee végig csinált, nem csak fizikai szempontból, de az önzetlenségét tekintve is emberfeletti teljesítmény.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik