Élet-Stílus

Hét ember megölésével vádolják a sorozatgyilkost, akit akkor kaptak el, amikor új áldozatra vadászott

Getty Images
Getty Images
Immár hét ember meggyilkolásával vádolják Wesley Brownlee-t, a kaliforniai sorozatgyilkost, akit októberben fogott el a rendőrség, miközben a férfi éppen új áldozatra vadászott.

Amikor októberben elfogták, három gyilkossággal vádolták a 43 éves Wesley Brownlee-t. A rendőrség most öt másik ügyben, négy gyilkossággal és egy gyilkossági kísérlettel is megvádolta a férfit – írja a CNN.

A rendőrség 2022 nyarán kezdte el gyanítani, hogy egy sorozatgyilkos tevékenykedik a kaliforniai Stockton környékén, amikor több, egymással látszólag semmilyen kapcsolatban nem álló gyilkosságról kiderült, hogy mindegyiket ugyanazzal a fegyverrel követték el. Az összes áldozat magányos votl és mindegyiküket este, vagy kora reggel ölték meg.

Miután lakossági bejelentések alapján Brownlee képbe került, mint lehetséges gyanúsított, a rendőrség szoros megfigyelés alá vonta a férfit. Azon az éjszakán, amikor elfogták, Brownlee látszólag céltalanul autózott Stocktonban. Parkokat, sötét helyeket keresett fel, lassított, megállt, nézelődött, majd továbbhajtott. A rendőrök biztosak voltak benne, hogy a férfi éppen új áldozatra vadászik, ezért elfogták.

A letartóztatásakor Brownlee fekete ruházatot viselt, az nyakában egy fekete sebészmaszk lógott. Megtalálták nála a fegyvert, amivel hat gyilkosságot követtek el július 8. és szeptember 27. között Stocktonban. Ugyanezzel a fegyverrel öltek meg egy férfit tavaly Oaklandben, és próbáltak megölni egy másikat, akinek sikerült elmenekülnie.

Az áldozatok közül néhányan hajléktalanok voltak, de nem mindegyikük. A gyilkos motivációi egyelőre ismeretlenek. Brownlee-t 1995-ben, tizenöt éves korában tartóztatták le először, mert crack-kokaint árult. Ugyanezért aztán letartóztatták 1999-ben és 2001-ben is, majd miután két évet töltött börtönben, 2004-ben helyezték feltételesen szabadlábra.

Az East Bay Times azt írja, Brownlee bátyját 1994-ben, 17 éves korában lőtték agyon, nem messze attól a helytől, ahol az oaklandi gyilkosságot, illetve gyilkossági kísérletet elkövették.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik