Élet-Stílus

Két napot élt túl egy bójába kapaszkodva egy hajójából kieső halász

Diego Sangermano / Twitter
Diego Sangermano / Twitter
Kiesett a hajójából egy 43 éves halász december 25-én, az Atlanti-óceánon, Brazília partjainál. A férfi két napot töltött egy bóján, mielőtt kimentették.

Miután kizuhant a hajójából négy órán át úszott kétségbeesetten az Atlanti-óceánban a 43 éves David Soares. A férfi végül megpillantott egy bóját, amire felkapaszkodott, majd két napot várt arra, hogy megmentsék – írja a helyi sajtóra hivatkozva a BBC.

Soares azt mondja, az első tíz perc volt a legnehezebb. Miután a vízbe zuhant, megpróbált bármi áron visszakapaszkodni a hajójára, de egy erős áramlat pillanatok alatt messzire sodorta. Amikor rájött, hogy nem tudja elérni a hajót, levette az ingét és a nadrágját, hogy ne akadályozzák a mozgásban, majd hagyta, hogy az áramlat magával sodorja.

A víz nagyon hullámzott és szeles volt az idő, ezért az áramlatra bíztam magam, hogy minél kevesebb energiát veszítsek.

Négy órával később meglátott egy jelzőbóját Acu kikötőjének közelében. Kimászott rá, de attól félt, hogy meghal, mielőtt rátalálnak. Két nappal később halászok találtak rá, akik őt keresték, miután a családja bejelentette az eltűnését.

Soares egy helyi lapnak azt nyilatkozta, amikor rátalálak, mindenki sírva fakadt. A férfit kórházba szállították, ahol kiszáradással kezelték, de nem sokat pihent: már vissza is tért a halászathoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik