Élet-Stílus

Karácsonykor kellett elaltatni a 28 éves grizzly medvét Seattle-ben

Az állatkert közleménye szerint Keemának békés élete volt, mert nem voltak nőstények az intézményben. Ikertestvére, Denali már 2020-ban meghalt.

Karácsony napján el kellett altatnia a seattle-i állatkert személyzetének Keemát, a 28 éves grizzly medvét – írja a Daily Mail.

Keema az utóbbi időkben egyre nehezebben mozgott, egy ideig kapott gyógyszereket ízületi gyulladásra, de nem segített neki, folyamatosan és súlyosan romlott az egészségi állapota. Pár év még így játszott a hóban:

Az állatorvosi csapat folyamatosan megfigyelés alatt tartotta, de nem találtak nála alapbetegséget, a medve állapota az idős kora miatt romlott le.

Szemmel láthatóan rosszul érezt magát, és drasztikusan megromlott az egészsége. Ma meg kellett hoznunk a nehéz döntést, hogy emberségesen módon, de elaltatjuk őt

– mondta Dr. Tim Storms, az állatkert állategészségügyi igazgatója vasárnap.

Keema ikertestvérével, Denalival 1994 januárjában született a Washingtoni Állami Egyetem medve rezervátumában. Az állatkert közleménye szerint békés életük volt, mivel nem voltak nőstények az intézményben.

Denali 2020 végén halt meg, így ikertestvére egyedül maradt élete utolsó két évében.

A hím grizzly medvék várható élettartama 21 év amennyiben emberi gondozás alatt, állatkertben élnek, a vadonban ennél hamarabb elpusztulnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik