Élet-Stílus

Megmentette a fagyhaláltól a 64 éves értelmi fogyatékos férfit egy buffalói anyuka

A rossz időjárási viszonyok miatt sokáig nem tudtak kiérni a mentők a férfihez. Az orvosok szerint segítség nélkül meghalt volna.

A háromgyerekes Sha’Kyra Aughtry otthon volt szenteste a New York állambeli Buffalóban, amikor meghallotta, hogy valaki segítségért kiabál az utcáról. Amikor kiment, észrevett egy férfit, Joey White-ot, aki a hóban vesztegelt, teljesen átfagyva – írja a Daily Mail.

Megkérte barátját, Trentet, hogy segítsen neki biztonságba helyezni, majd hívták a mentőket.

A nő elmondása szerint az időjárási viszonyok miatt nem tudott kiérkezni a segítség, ezért sokáig nekik kellett ápolniuk a férfit, Aughtry palacsintát sütött neki, majd elkezdték leszedni róla az odafagyott ruhadarabokat.

Hajszárítóval sikerült eltávolítani a zokniját, a nadrágját és a kezéhez fagyott táskáját, illetve le kellett szedni a gyűrűt az ujjáról, ami már befeketedett az üszkösödéstől

Aughtry segítséget kért, a szomszédok pedig együttes erővel takarították le a járdát, hogy a férfit kórházba tudják vinni.

Aughtry-nak sikerült elérnie a férfi nővérét, Yvonne-t, aki elmondta, hogy a 64 éves White értelmi fogyatékos, szellemileg egy 11 éves gyerek szintjén van. A férfi 17 éves egy közeli színházban dolgozik, december 24-én megszokásból ment el dolgozni, hazafelé viszont elakadt.

Az Egyesült Államokban brutális hóvihar tombol, eddig legalább 70 ember vesztette életét, csak Buffalo környékén 32-en haltak meg az idő miatt. A szakértők szerint White is előbb-utóbb meghalt volna, ha Aughtry nem segít neki.

A férfit most Erie Megyei Egészségügyi Központ égési osztályán kezelik, az orvosok elmondása szerint még gyenge, de bíznak a felépülésében.

Aughtry továbbra is próbál segíteni a férfinek, megadta a kórházi szobájának a címét, ahova bárki „gyógyüzenetet” küldhet neki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik