Élet-Stílus

500 családnak küldte ki karácsonyra lánya válásának részleteit

Érdekes hagyományok élnek Georgiában.

TikTok-videóban mesélte el egy georgiai nő, hogy miként tudta meg boldog-boldogtalan, hogy a férje elhagyta.

Laura Kinney Georgiában nőtt fel, tradicionális déli családban. A hagyományok részeként az anyja, Caroline minden karácsonykor a környéken élő 500 családnak küld üdvözlőlapot – a többségükkel jóban vannak, de van olyan is köztük, akiket alig ismernek. Caroline a képeslaphoz minden évben csatol egy „hírlevelet” is, egy kis nyomtatott lapocskát, amiben leírja, mi minden történt velük az utóbbi évben.

Általában persze jó híreket szokott közölni: egy emlékezetes kirándulásról vagy hogy új kutya érkezett a családba.

Idén kissé más volt a hírlevél témája: Laura válása.

Caroline a legapróbb részleteket is feltárva leírta, hogy miként ment tönkre 30 éves lányának házassága. Azt írja, úgy tűnt, minden a legnagyobb rendben van, de Laura férje, Jake, egyszerre csak bejelentette, hogy válni akar. Idézünk a hírlevélből:

Jake hirtelen nem akart többé házas lenni. Visszautasított minden békéltetésre, tanácsadásra vonatkozó javaslatot, kijelentette, hogy el akar válni, és elkezdett úgy élni, mintha egyedülálló lenne” (hogy finoman fogalmazzak).

Aztán az is kiderül a hírlevélből, hogy az események után „ledöbbent és összetört” Laura fogta a holmiját és a kutyáját, és beköltözött egy stúdiólakásba, amit „a család barátai szánalomból ajánlottak fel neki”. De a levél vége is erős:

A válása szeptember 19-én vált véglegessé. Két nappal a 3 éves házassági évfordulójuk előtt.

A videóban Laura elmeséli, hogy meglehetősen kiborult, amikor megtudta, milyen szöveget készül kiküldeni az anyja 500 család részére: „Nem hiszem, hogy sok embernek szüksége lenne arra, hogy ennyi információt tudjon rólam”; ugyanakkor azt is elismerte, hogy címzettként imádna egy ilyen levelet olvasgatni:

Ha azonban egy ilyen levél címzettje lennék, ez lenne a legjobb dolog, amit valaha kaptam. Bekeretezném, kinyitnék egy üveg bort, hibátlan lenne, imádnám, ha ilyet kapnék. Szóval, ha a 2022-es év traumája okozhat ennek az 500 – nagyrészt – idegennek egy kis örömet azzal, hogy az anyám olyan dolgokról számol be, amik valóban megtörténtek a nyáron, hát akkor legyen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik