Élet-Stílus

Öngyilkosságba hajszolta 17 éves áldozatát a szexuális tartalmú fotókkal zsaroló férfi

A kaliforniai férfi tinilánynak adta ki magát, hogy pénzt csaljon ki áldozataiból.

Csütörtökön tartóztatták le Los Angelesben Jonathan Kassit zsarolás vádjával, amiért több kiskorútól szexuális tartalmú fényképeket és videókat kért, majd ezeket felhasználva zsarolta áldozatait, hogy pénzt küldjenek neki. A 25 éves vádlott az összegyűjtött pénzeket állítólag Elefántcsontpartra küldte egy bűntársának.

A kaliforniai férfi az „Emily Smith” álnevet használta, és több közösségi platformon is működtetett hamis fiókokat – írja a New York Post.

Kassi-nek állítólag köze volt Ryan Last, egy 17 éves san jose-i fiú öngyilkosságához, akit azzal fenyegetett, hogy elküldi a fiú kompromittáló fotóit a barátainak és a családjának, ha Last nem fizet neki 5000 dollárt.

A rendőrség közlése szerint Last hiába küldött pénzt zsarolójának, Kassi többet követelt, ami végül a fiú öngyilkossághoz vezetett.

Az FBI egy figyelmeztetést adott ki a héten arra vonatkozólag, hogy a tinédzser fiúk egyre nagyobb számban válnak online zsarolások célpontjaivá, azzal, hogy ráveszik őket, küldjenek szexuális tartalmú képeket a csalóknak. Az igazságügyi minisztérium tisztviselői szerint legalább 3000 gyermek, többnyire tizenéves fiúk váltak áldozatává ezeknek a csalásoknak, az esetek következtében idén több mint egy tucat öngyilkosság történt.

A legtöbb áldozat 14 és 17 év közötti, de már 10 éves gyerekek is voltak célpontjai hasonló támadásoknak. Az FBI közölte, hogy azért adta ki az országos közbiztonsági riasztást, mert a gyerekek valószínűleg több időt töltenek majd az interneten az iskolai téli szünet miatt.

Kassi hétfőn jelenik meg először a Santa Clara megyei bíróságon, hogy vallomást tegyen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik