Élet-Stílus

Miért küld valaki péniszfotót? Ezt próbálta megfejteni az újságírónő

A riporter szexuális zaklatásokról készített dokumentumfilmet, melynek részeként kamu profillal regisztrált néhány randiappra.

Ellie Flynn riporter többek között a péniszfotót küldő emberek motivációira próbált rájönni a Channel4 csatornán nemrég megjelent, Sexual Harassment – The Truth, azaz Szexuális zaklatás – Az igazság című dokumentumfilmjében.

Flynn egy kamuprofillal regisztrált különböző randiappokra, ahol saját, 18 éves kori fotóit használta fel. Az Angliában élő újságírónő rengeteg dick picet kapott, annak ellenére, hogy csak néhány mondatot váltott a fényképeket küldő férfiakkal – de némelyiküknek még válaszra sem volt szüksége ahhoz, hogy ilyen kifinomult módon próbálják meg elcsábítani őt az online térben.

Flynn a fotók megérkezése után felvette a kapcsolatot ezekkel az emberekkel telefonon, hogy kiderítse, miért gondolják ezt egyesek jó ötletnek, de állítása szerint a válaszok még a képeknél is kiábrándítóbbak voltak számára.

  • „Valakinek egy ajándék lenne.”
  • „Nem csak neked küldtem el, hanem mindenkinek.”
  • „Azt hittem játszol velem.”
  • „Oké, felejtsük el. Váltsunk témát: merre jártál?”

Egy márciusban benyújtott jogszabály szerint a jövőben bűncselekmény lesz az ilyen jellegű fényképek kéretlen elküldése, és a bűnösnek talált személyek akár két év börtönbüntetésre is számíthatnak – írja a Metro.

Társadalmi kísérlet

A dokumentumfilmben azonban nem csak az ilyen jellegű szexuális zaklatások kerülnek terítékre: Flynn egy magányosan maradt, erősen ittas nő bőrébe bújt London és Liverpool éjszakai utcáin, hogy megfigyelhesse az emberek reakcióit. A kísérlethez egy közeli hotelben béreltek szobát, ahol kamerák voltak felszerelve, és a közelben biztonsági őrök vigyáztak a nő épségére – sajnos nem alaptalanul. A filmben látható, ahogyan az újságírót egy férfi egészen a hotelszobáig követ, ahová aztán hívatlanul besétál a nő után. Flynn még mindig részegnek tettetve magát rámutat az ágyára, és arra kéri az idegent, hogy üljön oda, amit a férfi teljesít és elkezdi lehúzni a cipőit.

– Miért követtél idáig?
– Mert tetszel nekem.
– Semmilyen jelet nem adtam neked, hogy kövess engem. Szóval miért tetted?
– Együtt jöttünk ide – felelte a férfi egy energiaitalt szorongatva.
– Nem, mondtam neked, hogy jól megvagyok egyedül is.

Flynn ezután megkérte a férfit, hogy távozzon, aki ezt végül megtette anélkül, hogy a biztonsági őröknek közbe kellett volna lépniük – habár az ajtóból visszafordulva még megpróbált egy csókot kérni az addig részegnek hitt nőtől.

Józan szemmel látni saját sebezhető, részeg énünket hátborzongató élmény – és semmi sem tudott volna felkészíteni arra, ami még így is megtörtént

írta a riporter az eset után.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik