Élet-Stílus

Huszonegy év után kivégezték az amerikai tinilány gyilkosát

A férfi a saját mellkasába véste, hogy „sajnálom”, miután megerőszakolta és meggyilkolta a tinédzserlányt.

December 14-én, helyi idő szerint délután negyed hétkor kivégezték Thomas Edwin Loden Jr.-t Mississippi államban. A férfi két évtizeddel ezelőtt megerőszakolt és meggyilkolt egy 16 éves lányt.

Ő volt a második ember az államban, akit méreginjekcióval végeztek ki az elmúlt tíz évben, valamint egyike volt annak az öt elítéltnek, akik perben álltak Mississippi állammal a halálbüntetésük eltörlésének érdekében.

A szövetségi bíró nem engedélyezte a kivégzés elhalasztását, habár a per még folyamatban volt, és a hatóság szerint Loden megbánást tanúsított áldozatának családja felé.

A korábban tengerészgyalogosként szolgáló férfi 2001 óta élt a halálsoron, miután bűnösnek vallotta magát a Leesa Marie Gray elleni gyilkosságban és nemi erőszakban. A lányt 2000 júniusában kényszerítette Loden a furgonjába, ahol négy órán keresztül szexuálisan bántalmazta, mielőtt meggyilkolta volna – ezt maga az elkövető árulta el a nyomozóknak a kihallgatása során.

A középiskolás Gray a nagybátyja éttermében dolgozott pincérnőként, ahonnét sötétedés után elindult hazafelé, de defektet kapott az autójával. A férfi ezután felajánlotta a segítségét, azzal nyugtatva a bajbajutott lányt, hogy tengerészgyalogosként könnyen ki tudja cserélni a sérült kereket. Beszélgetésük közben a mindig mosolygósként leírt, általános iskolai tanárnak készülő lány állítólag azt mondta, hogy ő soha nem szeretne tengerészgyalogos lenni – mire a férfit elöntötte a düh, és berángatta Gray-t a furgonjába.

Londent később az út szélén fekve találták meg a rendőrök, vérző csuklóval és a mellkasába vájt „I’m sorry” (Sajnálom) felirattal.

MISSISSIPPI DEPARTMENT OF CORRECTIONS / AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik