Élet-Stílus

Másfél év után tudta meg, hogy az online zaklatója valójában egy közeli hozzátartozója

TEK IMAGE / SCIENCE PHOTO LIBRARY / Getty Images (illusztráció)
TEK IMAGE / SCIENCE PHOTO LIBRARY / Getty Images (illusztráció)
A áldozattal közeli rokonságban álló gyanúsított ráadásul abban az iskolában dolgozott, ahol a tinilány tanult. Szóval a zaklatása nemcsak online, hanem iskolai és családi zaklatással is felért.

Vádat emeltek egy amerikai édesanya ellen, aki magát más személyeknek kiadva, legalább legalább másfél éven át zaklatta a saját lányát online. A New York Post szerint a 42 éves, Michigan állam Mt. Pleasant nevű városában élő Kendra Gail Licari ellen kiskorúak zaklatása, és számítógéphasználatával elkövetett bűncselekmények, valamint az igazságszolgáltatás akadályozása miatt emeltek vádat.

Licari a saját lányát és a tinédzser barátját tavaly tavasz óta zaklatta, az ügyet a lány iskolájában, a Beal City Schools-ban jelentették be 2021 decemberében – vagyis a zaklatás már több mint másfél éve tartott, mikor egy év nyomozás után a feltételezett zaklatót az áldozat édesanyjaként azonosították.

Licarinak egyébként az volt a munkája, hogy lányok kosárlabdacsapatát edzette ugyanebben az iskolában. Az Isabelle megyei ügyészség tájékoztatása szerint annak ellenére, hogy a gyanúsított VPN-t használt, a Szövetségi Nyomozó Iroda, azaz az FBI elemzői be tudták azonosítani a káros üzenetek forrásának IP-címet – így eljutottak a sértett édesanyjához, akit most kiberbántalmazással, vagyis cyberbullyinggal gyanúsítanak.

A gyanú szerint saját lányát inkognitóban online zaklató anya, Kendra Gail Licari december 29-én áll legközelebb bíróság elé, amikor eldöntik, hogy összegyűlt-e elég bizonyíték a tárgyaláshoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik