Élet-Stílus

Inkább egy tengerjáró hajón vett lakást a kalifornia férfi, mert olcsóbb, mint a szárazföldön

Austin Wells félhavi lakbért megspórol a luxushajón, ahol többek között termelői piac, könyvtár és mozi is várja.

A lakásárak az Amerikai Egyesült Államokban is meredeken emelkednek, egy kaliforniai férfi ezért drasztikus megoldást választott: egy tengerjáró hajón vett egy lakást – írja a Vt.

A 28 éves San Diego-i Austin Wells elmondta, hogy 300 000 dollárt költött (kb 114,5 millió forint) költött a 22 négyzetméteres helyiségre, amit 12 évig használhat az MV Narrative fedélzetén.

Wells azt tervezi, hogy három évig távmunkában fog dolgozni a hajóról, de nem tartja elképzelhetetlennek, hogy később huzamosabb ideig a hajón dolgozzon és éljen.

Egy kicsit még várnia kell, mivel az MV Narrative csak 2025-től fogadja a vendégeket, akik számára összesen 500 rezidencia áll rendelkezésre.

A hajón egyébként egy privát edzőterem, termelői piac, könyvtár, mozi és külön uszoda is várja a vendégeket, de hajózási oktatást is tartanak majd.

Wells a Metánál dolgozik, és jelenleg havi 2000 dollárért (kb. 763 ezer forint) bérel lakást San Diegóban.  A hajón viszont 1000 dolláros havi díj van, tehát a jelenlegi bérleti díj felét megspórolja.

Az MV Narrative egyébként kimondottan azért jött létre, hogy megfizethetőbb alternatívát kínáljanak a hosszabb távú hajós utak szerelmeseinek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik