Élet-Stílus

Bőgtek a kisgyerekek a kéz nélküli Mikulás miatt, be kellett zárni a skót karácsonyi ünnepséget

A szülőknek még plusz pénzt is kellett fizetniük, ha meg akarták mutatni a gyereiknek az „igazi” Mikulást. Korántsem ez volt az egyetlen gond az eseménnyel.

Be kellett zárni a skóciai Lothianban található Balgone birtokon tartott karácsonyi ünnepséget, miután több szülő is panaszt tett – írja a Daily Star.

Elmondásuk szerint a Fyre Festival botrányos volt, törött lámpák között, félig sötét utakon kellett közlekedniük a gyerekeknek, ráadásul minden túl volt árazva, a kicsik számára kialakított labirintust pedig közönséges szalmabálákból alakították ki. De nem ez volt a legnagyobb gond.

A karácsonyi csodaországban egy olyan Mikulás várta a gyerekeket, akinek nem volt keze.

A szülők beszámolói szerint a gyerekek elbőgték magukat, amikor meglátták. A Daily Star cikkében több képet is meg lehet nézni az eseményről.

A lap szerint gyermekenként plusz 15 fontot (kb. 7000 forint) kellett fizetni, ha valaki meg akarta nézni az „igazi” Mikulást. A szülők szerint azonban a kicsik szívesen lemondtak volna erről, többeket traumatizált a kezetlen Mikulás.

A szervezők sajnálatukat fejezték ki, és azt mondták, visszatérítik a jegy árát azoknak, akiknek rossz élményt okoztak, egyben be is zárták a fesztivált.

Az volt a víziónk, hogy családbarát karácsonyi élményt teremtünk a lenyűgöző vidéki környezetben, és bár az esemény nagy része csodálatos volt, voltak olyan hiányosságok, amelyeket nem biztos, hogy a hétvége előtt orvosolni tudunk

– írták.

A rendezvénynek helyt adó Balgone birtok szintén sajnálatát fejezte ki, hogy az esemény nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

Osztozunk a csalódottságunkban, mivel látjuk, hogy az esemény nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket

– közölték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik