Élet-Stílus

Eljátszotta a szülés beindulását egy várandós nő, hogy leszállásra kényszerítse a repülőt

NurPhoto / Contributor / Getty Images
NurPhoto / Contributor / Getty Images
Tizennégy embert keres a spanyol rendőrség, akik akkor szöktek le egy Marokkóból Törökországba tartó repülőgépről, amikor az kényszerleszállást hajtott végre Barcelonában, miután egy várandós nő út közben eljátszotta, hogy beindult a szülés.

Kényszerleszállást hajtott végre december 7-én, Barcelonában a török fapados Pegasus Airlines 228 utassal a fedélzetén, Casablancából Isztambulba tartó járata – írja a helyi sajtóra hivatkozva a CBS News.

A repülőgép azért szakította meg az útját, mert a fedélzeten egy várandós nőnél beindult a szülés. Amikor a katalóniai repülőtéren kinyitották az utastér ajtaját, hogy a vajúdó nőt kórházba szállíthassák, 27 utas engedély nélkül leszállt a gépről, és megpróbált elszökni. Közülük 13 embert elfogtak a hatóságok, de 14-en szökésben vannak.

A kórházban kiderült, hogy bár a nő várandós, valójában nem vajúdott, ezért eljárás indult ellene. Az elfogott emberek közül öten visszaszálltak a gépre és elrepültek Isztambulba. Nyolc ember nem akarta folytatni az útját, ellenük eljárás indult, valószínűleg hamarosan felteszik őket egy másik Pegasus-gépre.

Nem ez volt az első ilyen incidens. Tavaly novemberben egy Marokkóból Törökországba tartó repülőgép Mallorcán szakította meg az útját, miután az egyik utasa rosszullétet színlelt. Amikor a reptéren a mentőnek felnyitották az utasteret, 21 utas oldott kereket. A kórházban kiderült, hogy a férfi csak színlelte a rosszullétet. Akkor a színészkedő férfivel együtt 12 utast tartóztattak le, 12 embernek azonban sikerült megszöknie.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik