Élet-Stílus

Két héttel ikertestvére temetése után tudta meg a tinédzser, hogy leukémiás

Azóta nehéz a karácsonyi időszak a brit család számára.

Megrázó történetet osztott meg egy angol ikerpárról a Mirror brit bulvárlap. Ben Parton 2019 karácsonya előtt tíz nappal hunyt el agydaganatban. 12 éves volt.

A fiút nyolc hónappal korábban erős fejfájás, hányás gyötörte, akkor kapta a család a letaglózó diagnózist a tumorról. A kemo- és rádioterápia ellenére a fiú nem tudta legyőzni a gyilkos kórt.

Ikertestvére, Jack folyamatos rosszullétektől szenvedett Ben halála után. Az orvosok először PTSD-re gyanakodtak, azaz hogy a tinédzser poszttraumás stressz szindrómában szenved testvére elvesztése miatt,

de két héttel Ben temetése után jött az újabb tragikus diagnózis: Jack leukémiás.

A Cannockban (Staffordshire) élő család most, Ben halálának harmadik évfordulóján mesélt a borzasztó hetekről, azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a gyerekeket érintő daganatos betegségekre.

Az anya, az 54 éves Julie Parton elmesélte, hogy az ikrek tökéletes párost alkottak: a nyugis Ben ellensúlyozta a nála sokkal temperamentumosabb Jacket. A családtagok számára a szomorú évforduló miatt mindig nehéz a karácsonyi időszak, de mivel Ben imádta ezt az ünnepet (már októberben nagyon várta), jó szívvel emlékeznek vissza a bulikat kedvelő fiú életére.

Parton elmondta, hogy három évvel a diagnózis után Jack jól érzi magát, hamarosan véget érhet a kezelése.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik