Élet-Stílus

Lappföldön találkozhat a Mikulással az amputált lábú nyolcéves fiú

Tony Hudgellt csecsemőkorában bántalmazták szülei, aminek következtében térdtől lefelé elveszítette a lábait. A fiú azóta már 865 millió forintnak megfelelő összeget gyűjtött össze a sétáival, teljesítményét Katalin walesi hercegné, Vilmos walesi herceg vagy Boris Johnson, volt brit miniszterelnök is elismerte.

Tony Hudgellnek valóra válik az álma: találkozhat a Mikulással – írja a Daily Mail.

A nyolcéves kisfiút 2014-ben, csecsemőkorában bántalmazták a biológiai szülei, Hudgellnek elfertőződtek a sebei, később 23 műtéten és nyolc vérátömlesztésen esett át, 41 napos korában pedig amputálni kellett mindkét lábát. Jelenleg is tanul mankó nélkül, műlábakon járni.


A szülőket 2018-ban találták bűnösnek gyermekkínzásban, jelenleg mindketten tíz év börtönbüntetésüket töltik. Hudgell később szerető otthonra talált, miután a kenti Paula és Mark örökbe fogadta.

Hudgell a napokban indult a lappföldi Luostóba, a négynapos útra vele tartanak az örökbefogadó szülei és három testvére, mindannyian egy faházban fognak majd megszállni.

Hudgellnek műlábai vannak, de rendszeresen hatalmas távokat tesz meg, hogy másoknak segítsen. Korábban 500 fontot gyűjtött annak a kórháznak, amely megmentette az életét, 2020-ban pedig 1 millió angol fontot juttatott a brit egészségügynek azzal, hogy 30 nap alatt 10 kilométert sétált.

Közben családja a gyermekbántalmazás ellen kampányol, ennek köszönhetően elérték például, hogy megszülessen egy Hudgellről elnevezett törvényért, amely tízről 14 évre emelte a büntetési tételt azoknak, akik súlyos testi sértést okoznak egy gyereknek, és 14-ről életfogytiglanra súlyosították a büntetést, ha az illető a gyermek halálát okozta.

Az elmúlt hetek a nagy visszaszámlálásról szóltak, a legjobban a havat és a husky kutyákat várja, és hogy remegtaláljuk a Mikulást. Ez valóban egy életre szóló utazás lesz. Állandóan Lappföldről beszéltünk, de eddig csak álom volt, hogy eljussunk oda. Most sikerült,  hihetetlen és csodálatos hogy összejött.

– mondta Paula.

A nőnél egyébként tavaly bélrákot diagnosztizáltak, hat hete még egy sürgősségi műtétet hajtottak végre rajta, de elmondása szerint már minden rendben van nála.

Hudgell külön engedélyt kapott az iskolájától az utazásra, a walesi hercegné pedig levélben adta áldását az útra, egyben gratulált  „elképesztő adománygyűjtési erőfeszítéseihez”, amelyekről azt mondta, hogy „nagyra értékelték”, és hozzátette:

Mindannyian büszkék vagyunk arra, amit elért!

A kisfiút találkozott már Katalinnal és Vilmos walesi herceggel is, de korábban a volt brit miniszterelnök, Boris Johnson is méltatta a fiút.

Az utat a lappföldi utazásokat szervező Canterbury Travel finanszírozta, a cégnek ráadásul sikerült megbeszélnie a Mikulással, hogy adjon át a fiúnak egy 5000 fontos (kb. 2,4 millió forint) csekket, amit a Tony Hudgell Alapítvány kap majd meg.

A gyerekek állnak minden tevékenységünk középpontjában a Canterbury Travelnél, ezért is teljes szívünkből támogatjuk Tony alapítványát. Ő inspiráció mindannyiunk számára.

– mondta Jacqui Banham, a Canterbury Travel ügyvezető igazgatója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik